Κρέμα μπανάνας με ζελέ κεράσι

✍️Ένα λαμπερό και νόστιμο γλυκάκι που μπορεί να διακοσμηθεί με κρέμα, φρούτα εποχής, μούρα.

Υλικά:

600 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. τυρί κρέμα 5-9%
250-300 γρ. μπανάνα
ζάχαρη για γεύση
10 γρ. ζάχαρη βανίλιας
10 γρ. ζελατίνη για μείγμα κρέμας γάλακτος (μουλιάζουμε σε 5 κουταλιές της σούπας γάλα για να φουσκώσει)
10 γρ. ζελατίνη για το μείγμα μπανάνας (μουλιάζουμε σε 5 κουταλιές της σούπας γάλα για να φουσκώσουν)

300 γρ ζελέ κεράσι ή ότι σ αρέσει

Εκτέλεση

🍃 Χτυπάμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με ένα μπλέντερ.
Χωρίζουμε τη μάζα σε δύο μέρη. Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας στα 2/3, ανακατέψτε, προσθέστε τις ώριμες μπανάνες στο 1/3 και
χτυπήστε.

🍃 Προσθέστε στη μάζα της κρέμας γάλακτος και του τυριού διαλυμένη ζελατίνη, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε φορμάκια και βάζουμε
ψυγείο. Όταν κρυώσει, διαλύουμε τη ζελατίνη στην μάζα μπανάνας και ανακατευουμε. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε φορμάκια και βαζουμε να κρυωσει.

Για τον ζελέ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζελέ με το καυτό νερό σιγά σιγά να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!
Με μια κουτάλα προσεχτικά ρίχνουμε το ζελέ στο γλυκό μας και έτσι θα δημιουργήσουμε την επικάλυψη μας.
Εδώ χρειάζεται 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Εφτιαξα 6 μερίδες ~ 370 γρ.
Νόστιμο!

ΠΗΓΗСвітлана Юрченко
Προηγούμενο άρθροΣαλάτα ψαριού
Επόμενο άρθροΚουλουράκια βουτύρου…για το καφεδάκι μας που μοσχοβολανε!!