Μους Cheesecake με λεμόνι

Ένα ωραίο και εύκολο επιδόρπιο που φτιάχνεται με κρεμα τυριου και στηρίζεται σε μια τραγανή βάση μπισκότου με σαντιγί και βατόμουρα. Αυτά τα Μους Cheesecake με λεμόνι χωρίς ψήσιμο είναι μια αναζωογονητική απόλαυση για την άνοιξη και το καλοκαίρι!

Υλικά 🛒

Βάση:
12 μπισκότα Digestive, τριμμενα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

Μους Cheesecake με λεμόνι:
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
3 αυγά, μεσαία
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
140 γρ. χυμό λεμονιού, σουρωμένο
1 βανιλίνη
⅓ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά

Επικάλυψη & Γαρνίρισμα
Σαντιγύ
βατομουρα
Φέτες λεμονιού
Μέντα

Μέθοδος:

Βάση –
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180C.
Ανακατεύουμε τα τριμμενα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετούμε σε μια λαδοκολα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και μετά ρίχνετε ομοιόμορφα με το κουτάλι στα κουπάκια του γλυκού σας.

Μους Cheesecake με λεμόνι –

Προετοιμασία της ζελατίνης: Βουτήξτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μουλιάσουν για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα και στύψτε τα ελαφρά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε 2 κουταλιές σούπας από το χυμό λεμονιού σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να λιώσουν τελείως. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.

Χτύπημα της κρέμας γάλακτος: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Αφήστε στην άκρη.
Χτύπημα των αυγών και της ζάχαρης: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ανοιχτούν στο χρώμα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη βανιλίνη και το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν το χρησιμοποιείτε, και ανακατέψτε καλά.
Ενσωμάτωση της ζελατίνης: Ρίξτε το μείγμα ζελατίνης στο μείγμα αυγών και ζάχαρης και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνένωση με την κρέμα γάλακτος: Προσθέστε σιγά σιγά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή μια μαρίζα με σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Ρίξτε με κουτάλι τη μους cheesecake στα φλιτζάνια του γλυκού σας πάνω από τη στρώση μπισκότου και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Περιχύνουμε με τη σαντιγί, τα μύρτιλα και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και δυόσμο.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΦτιάχνουμε Λυχναράκια, τα κρητικά καλιτσούνια του Πάσχα
Επόμενο άρθροΧοιρινό Κατσαρόλας με σάλτσα ντομάτας