Είτε την απολαμβάνετε ζεστή με παγωτό βανίλια, είτε κρύα με ένα φλιτζάνι καφέ, η Ανάποδη Μηλόπιτα είναι σίγουρο ότι θα σας γοητεύσει!

Υλικά:

120 γραμμάρια βούτυρο
400 γραμμάρια ζάχαρη
5 αυγά
120 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
Κονιάκ
Λίγο αλάτι
Καρύδια
Σταφίδες
Κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
4-5 μήλα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τα μήλα καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί νούμερο 32.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 200 γραμμάρια ζάχαρη, σταφίδες, καρύδια, κανέλα, γαρύφαλλο και ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε λίγο κονιάκ και το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα.

Ψήνουμε τα μήλα για περίπου 20 λεπτά στους 210°C στις αντιστάσεις.

Για το κέικ
Σε ένα μπολ, χτυπάμε ολόκληρα τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το αλεύρι με το μπέικιν.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ πάνω στα ψημένα μήλα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κέικ.
Αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε μια πιατέλα, κόβουμε και απολαμβάνουμε με το απογευματινό μας καφεδάκι!

Ανάποδη Μηλόπιτα
Ανάποδη Μηλόπιτα

Η Συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αυτή η μηλόπιτα σουφλέ δεν είναι απλά μια τυπική συνταγή. Είναι μια εμπειρία γεμάτη αέρινες υφές, πλούσιες γεύσεις και ακαταμάχητα αρώματα. Η κρέμα σουφλέ αγκαλιάζει τα ζουμερά μήλα, δημιουργώντας ένα θεϊκό πάντρεμα που λιώνει στο στόμα.

Υλικά

Ζύμη
250 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
1 κουταλιά πέικιν
90 γρ. βούτυρο
αλάτι
3 κρόκοι
40 γρ. ζάχαρη

Μήλα
4 μήλα
40 γρ. ζάχαρη
1/2 στημένο λεμόνι

Κρέμα σουφλέ
3 απράδια
50 γραμμάρια ζάχαρη
λίγο λεμόνι
2 βανίλιες 

Εκτέλεση

για την ζύμη
Η ζύμη γίνεται τρίβοντας στο αλεύρι το βούτυρο κομματιαστό και κρύο και προσθέτοντας τη ζάχαρη ανακατεμένη καλά με τους κρόκους. Γίνεται σαν ψίχουλα. Στρώνω καλά τη μισή και λίγο παραπάνω στον πάτο φόρμας 22-25 με έλασμα και την υπόλοιπη την κρατώ για επάνω από το γλυκό. Διατηρώ για λίγο στο ψυγείο. Μέχρι να ετοιμάσω τα μήλα

για τα μήλα
Καθαρίζω και κόβω μικρά κομμάτια τα μήλα και μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι τα μαγειρεύω για 15 λέπτά σε τηγάνι μέχρι να αποροφηθούν τα ζουμιά τους.

για την κρέμα σουφλέ
Κάνω μία σφιχτή μαρέγκα
Στη συνέχεια ανακατεύω μέσα στη μαρέγκα 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και 40 γραμμάρια κόρν φλάουερ.
Πάμε τώρα να ενώσουμε:

Mέσα στο ταψάκι πάνω από τη ζύμη στρώνω καλά τα μήλα, από πάνω
απλώνω την κρέμα σουφλέ και προσεκτικά την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη που είχα κρατήσει.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 40-45 λεπτά στους 170ο
Το αποτέλεσμα : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και πολύ διαφορετικό!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!!❤️

H συνταγή είναι της κας Sofia Fitouli

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με γέμιση τυριού και γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα