Πιάτο κολοκυθιών Ογκρατέν

Ζουμερό κολοκυθάκι, που μπορεί επίσης να σερβιριστεί ως ορεκτικό. Η προσθήκη ξινής κρέμας ή γιαουρτιού και τυριού κάνει αυτό το πιάτο πολύ νόστιμο.

Συστατικά:

2-3 μεγάλα κολοκυθάκια
1 ξινή κρέμα (180 γρ.) ή γιαούρτι
1/2 κουταλιά της σούπας ξηρό μπαχαρικό
μια πρέζα αλάτι
1 κρεμμύδι
200 g παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
100 ml νερού

Παρασκευή:

Καθαρίστε τα κολοκύθια και κόψτε τα σε δακτυλίους και μετά προσθέστε λίγο αλάτι. Αφήστε το να σταθούν λιγο για να απελευθερώσουν νερό.
Κόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε με λίγο λάδι.
Βάλτε το κρεμμύδι σε ένα πυρίμαχο πιάτο πυρέξ, τακτοποιήστε στο κάτω μέρος.
Στραγγίστε τα κολοκύθια από περίσσεια νερού.

Τακτοποιήστε τα μισά απο τα κολκυθάκια πάνω από το κρεμμύδι, σε κύκλο, τοποθετώντας κάθε επόμενο ρολό στο μισό του προηγούμενου.
Χτυπάμε την ξινή κρέμα, το ξηρό μπαχαρικό, το νερό και το αλεύρι, στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από τα μισά κολοκυθάκια και τρίβουμε το μισό τυρί.
Πάνω από το υπόλοιπο των κολοκυθιών, ρίχνουμε το υπόλοιπο υγρό μειγμα και τρίβουμε το υπόλοιπο τυρί.
Κατά την προετοιμασία του, ο φούρνος θερμαίνεται στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε για ψήσιμο για μία ώρα. Τοποθετήστε το πυρεξ κάτω ώστε το τυρί να μην καεί. Σερβίρετε ζεστό. Καλή Επιτυχία

Ξινή Κρέμα
Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.

Προηγούμενο άρθροΨητές Πιπεριές με Γιαούρτι και Κρέμα
Επόμενο άρθροΣας προσφέρω μια ιδέα να σερβίρετε μια σαλάτα με διαφορετικό τρόπο.