Ψωμάκια σαν το βαμβάκι
Δείτε Επίσης: Εύκολα αφράτα τυρόψωμα | Ψωμάκια με τυρί σκέτος αφρός

Απαραίτητα υλικά

1 αυγό  διαχωρισμένο
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
μισό ποτήρι λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1,5 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5,5 φλιτζάνια αλεύρι
άφθονο σουσάμι για πασπαλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα,ζάχαρη και μαγιά και ανακατώνουμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
Μετά ρίχνουμε το λάδι, το νερό, το ασπράδι, αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαφρώς κολλώδης ζύμη (εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τη ζύμη που έχει κολλήσει στο χέρι σας με αλεύρι ή λάδι).


Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουε στην άκρη για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και κόβουμε κομμάτια μεγέθους πορτοκαλιού από τη ζύμη και τα πλαθουμε σε ψωμάκια.


Βάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο.
Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και αφήνουμε στους 50-70°C να φουσκώσουν.

Τα χαραζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε δυο σημεία όπως φαίνεται στην φωτό


Ψήνουμε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Παρακολουθούμε το ρόδισμα.

Δείτε Επίσης: Εύκολα αφράτα τυρόψωμα | Ψωμάκια με τυρί σκέτος αφρός

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: pratikyemektariflerimiz.com

Προηγούμενο άρθρο“ΚΑΡΠΟΥΖΕΝΙΑ” από την Φολέγανδρο !
Επόμενο άρθροΠως κάνουμε μαλακό και γευστικό Κοτόπουλο σε κατσαρόλα…