Τυρόψωμα

Υλικά

Για το προζύμι
25 γρ μαγιά νωπή (1 κυβάκι)ή 1 φακελάκι ξηρή
1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό (40 βαθμοί)
Λίγο από το αλεύρι γ.ο.χ

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό αλεύρι ζυμωτό
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
1/2 κ.σ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση
2 κ.σ ζάχαρη
φέτα χοντροτριμμένη
1 αυγό για άλλειμα
Σουσάμι, μαυροσίσαμο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά για το προζύμι και φτιάχνουμε έναν πηχτό χυλό. Τον αφήνουμε σκεπασμένο να διπλασιαστεί σε όγκο. Κοσκινίζουμε τα άλευρα και το αλάτι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το προζύμι και τα 2 φλυτζάνια νερό. Ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη μας μαλακή. Τη χωρίζουμε σε μπάλες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 με 1 1/2 ώρα. Ανοίγουμε τα ζυμαράκια μας σε πάχος 1εκ. σε μακρόστενα κομμάτια.Βάζουμε μέσα λίγη τριμμένη φέτα και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε ρολάκια.

Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσίσαμο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Το νερό για το προζύμι να είναι χλιαρό και όχι πολύ ζεστό, γιατί αν είναι πολύ ζεστό θα “κάψετε” τη μαγιά και δεν θα σας φουσκώσουν.

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες πολύ απλές και νόστιμες
Επόμενο άρθροΖουμερή Μανιταρόπιτα με τυριά