Κεκάκια Μπανάνας

Τα κεκάκια μπανάνας αποδεικνύονται μαλακά, υγρά και πολύ μυρωδάτα, η μυρωδιά καλύπτει όλο το σπίτι🤗 Αυτή η μερίδα κάνει 10-12 κομμάτια εάν ψήνεται σε τυπικές χάρτινες φόρμες.

✅ Υλικά

Ώριμες μπανάνες – 2 τεμ
Αλεύρι-250/260 γρ
Αυγό – 1 τεμ
Λάδι -100
Ζάχαρη -130
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι – δύο πρέζες
Σόδα στην άκρη ενός μαχαιριού
Πορτοκαλόπαστα – 1 κουταλιά της σούπας (ή φλούδα)
Αν θέλετε, βάζετε κανέλα 1/2 κουτ.γλ (έδωσα μπαχαρικά)

✅ Προετοιμασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα. Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, την πάστα/φλούδα, το αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μην ανακατεύουμε πολύ, μέχρι να πιει όλο το αλεύρι το υγρό, η ζύμη να γίνει παχύρρευστη και με σβόλους, έτσι πρέπει. Γεμίζουμε τα φορμάκια με ζύμη κατά τα 2/3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-15/20 λεπτά ν βγει στεγνη μια οδοντογλυφίδα

Η κορυφή των cupcakes μπορεί να σπάσει, αυτό είναι φυσιολογικό.
Είναι έτοιμα να πασπαλιστούν με σκόνη ζαχαρης ή να περιχυθούν με γλάσο.
Μπορείτε να ψήσετε ένα ολοκηρο κεικ , αυξήστε το χρόνο ψησίματος στα 40-45 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Татьяна Петришина

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόσουπα
Επόμενο άρθροΦλογέρες Μήλου