Το “τυρόψωμο” των αρχαρίων

Συστατικά:

600 γραμμάρια αλευριού
350 ml χλιαρό γάλα
1 αυγό
1 κύβος φρέσκιας μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την γέμιση:
200 γρ. Τυρί κίτρινο τριμμένο
200 γραμμάρια τριμμένου τυριού φέτα ή ανθότυρο

Για επάλλειψη:
1 κρόκος αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα σαντιγί

Επίσης: βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός το γάλα, την ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατευουμε μέχρι να πάρουμε μία συνοχή ζύμης.
Μετα την βγάζουμε στο πάγκο και ζυμώνουμε με το χέρι (ρίχνουμε αλεύρι για να μην κολλάει) για 5-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μία λεία και μαλακή ζύμη.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 30-40 εκ και βάζουμε μέσα την ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια να καταλάβει όλο το ταψί.


Χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την ζύμη σε κομμάτια και γεμίζουμε τις χαρακιές με τυρί τριμμένο κίτρινο και από πάνω φέτα ή ανθότυρο.

Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με 2 κουταλιές της γάλα και με το μείγμα αλείφουμε το τυρόψωμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού!!
Επόμενο άρθροΣτριφτό κανταΐφι (εξαιρετική συνταγή)