Βασιλόπιτα Κέικ

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

300 γρ Βούτυρο Αγελαδινό (θερμοκρασία Δωματίου)
250 γρ Βούτυρο Γάλακτος Αιγοπρόβειο (Παγωμένο)
400 γρ ζάχαρη άχνη
Ξύσμα απο 2 Πορτοκάλια
14 γρ Μαχλέπι Σκόνη
4 γρ Μοσχοκάρυδο
3 βανίλιες
1/2 κουτ γλυκού Μαστίχα τριμμένη
1/2 κουτ γλυκού Κανέλα σκόνη
1/4 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γλυκάνισο Σκόνη
4 Αυγά
170 γρ Γάλα
30 γρ Baileys ή Κονιάκ
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
14 γρ μπεικιν παουντερ
100 γρ Καρύδια Χοντροκομμένα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
500 γρ ζάχαρη άχνη
80 γρ Γλυκόζη
70 γρ νερό
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή τη φανταστική βασιλόπιτα κέικ που θα φτιάξετε όλοι φέτος αρωματική αφράτη Όχι υγρή και να λασπώνει Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα δύο είδη βουτύρου αγελαδινό και λίγο πρόβειο τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού
ελιές το μαχλέπι το μοσχοκάρυδο την τριμμένη μαστίχα κανέλα γαρύφαλλο σκόνη και φυσικά γλυκάνισο.
Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα.
Όσο το μίξερ χτυπάει το μείγμα βουτύρου σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τα υγρά, αυγά το γάλα και το baileys ή οποιο ποτό θέλετε αλλά πραγματικά άξιζε και ταιριάζει τόσο πολύ.
Το ανακατεύουμε όλα μαζί με το σύρμα να ενωθούν όταν έχουν ανακατευτεί όλα μαζί τα ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του βουτύρου να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το baking powder χονδροκομμένα καρύδια τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.
Εχουμε ταψάκι 28 εκατοστών ή τσέρκι καλύπτοντας τον πάτο του με αλουμινόχαρτο βάζετε σε πιο μεγάλο ταψάκι τσέρκι αν θέλετε να γίνει πιο χαμηλή.

Αδειάζουμε το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα μπορείτε σε αυτό το σημείο να βάλετε και το φλουρί ή να το βάλετε αφού ψηθεί Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 60 με 70 λεπτά αναλόγως του φούρνου τσεκάρουμε και με μαχαιράκι για καλύτερο
αποτέλεσμα, με το μαχαίρι τσεκάρουμε στο κέντρο για να δουμε αν εχει ψηθει.
Θα μοσχοβολάει πραγματικά αφήνουμε να κρυώσει εντελώς εγώ τη γυρίζω ώστε κάτω να είναι πάνω να είναι επίπεδη πλευρά που θα ρίξουμε το γλάσο. Μία πραγματικά εκπληκτική διαφορετική βασιλόπιτα για διακόσμηση Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε εγώ σας
δείχνω ένα γλασσο.
Σε ένα μπολ για μπεν μαρι βάζουμε ζαχαρη άχνη, τη γλυκόζη το νερό και τη βανίλια
Τα ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει πολύ ρευστό μείγμα. Τα αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι μέχρι να το νιώθουμε πιο παχύρρευστο και αρκετά χλιαρό προς κρύο.

Καλύπτουμε με τη βασιλόπιτα μας παντού αφήνουμε να σφίξει και να σταθεροποιηθεί διακοσμούμε όπως επιθυμείτε φυσικά
γράφουμε και το έτος εγώ το έγραψα με πραλίνα φουντουκιού Αλλά φυσικά μπορείτε και με λιωμένη κουβερτούρα μία
πραγματικά εκπληκτική διαφορετική βασιλόπιτα

Προηγούμενο άρθροΤυροτυγανίτες, σε χρόνο μηδέν 🙂
Επόμενο άρθροΚέικ τιραμισού ψημένο στο φούρνο