Γαύρος πλακί

Τα υλικά μας

1 κιλό γαύρος καθαρισμένος, χωρίς κεφάλι, πλυμένος.
3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
5-6 σκ σκόρδο κομμένες σε φέτες
½ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 κ σ μουστάρδα απαλή
Ελαιόλαδο

Διαδικασία
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις ντομάτες σε φέτες. Στην συνέχεια αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε σκόρδο, ρίγανη, ελαιόλαδο, και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σε ένα μπολ μεγάλο έχουμε τον γαύρο. Τον αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε λίγο σκορδάκι, την μουστάρδα, ελαιόλαδο ριγανίτσα και τα ανακατεύουμε να πάει παντού τα καρυκεύματα μας. Στρώνουμε όμορφα τον γαύρο μας επάνω στις ντομάτες και τον βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δούμε τον γαύρο μας να πιάνει χρώμα και μια ελαφριά κρούστα.
Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ: karapetakou.gr

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτική Σαλάτα με Ρεβύθια
Επόμενο άρθροΚέικ Καρότου με καρύδια