Τα Γεμιστά μπαστουνάκια με τυρί κρέμα και φέτα είναι ένα από τα πιο νόστιμα αλμυρά σνακ που έχω δοκιμάσει. Η αφράτη ζύμη σε συνδυασμό με την πλούσια γέμιση από φέτα και τυρί κρέμα τα κάνει ακαταμάχητα. Είναι ιδανικά για να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά, στο σχολείο ή για να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας!

Για περισσότερες συνταγές μπειτε στην ομάδα οι λιχουδιές της Μαρίας

Υλικά

Για την ζύμη
600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
1 αυγό
310 γρ γιαούρτι(όχι στραγγιστό)
250 γρ βιτάμ μαργαρίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.σ αλάτι κοφτή

Για την γέμιση
150 γρ τυρί φέτα
300 γρ κρέμα τυρί
λίγο πιπέρι
λίγο δυόσμο ξερό προεραιτικά

Για το άνοιγμα της ζύμης
κορν φλάουρ(νισεστέ)
Για το άλειμμα
1 αυγό +1 κουτ.σ νερό χτυπημένα
λίγο αλάτι
100 γρ σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μπωλ ρίχνουμε το αυγό, το γιαούρτι, το βιτάμ σε κομματάκια, το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη φέτα με το τυρί κρέμα, το πιπέρι και λίγο δυόσμο αν μας αρέσει.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια εργασία μας νισεστέ και ανοίγουμε με πλάστη φύλλο 1/2εκ. Το κόβουμε σε τετράγωνο και το χωρίζουμε σε 6 φαρδιές λωρίδες.

Χτυπάμε το αυγό με 1 κουτ.σ νερό. Βάζουμε κατά μήκος της κάθε λωρίδας γέμιση αφήνοντας τις άκρες κενές.


Κλείνουμε σε ρολό αλείφοντας της άκρες με αυγό, όπως και στην επάνω πλευρά του ρολού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 οC για 30 λεπτά.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Γεμιστά μπαστουνάκια με τυρί κρέμα και φέτα σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Ζύμη: Φροντίστε να μην παραζυμώσετε τη ζύμη, ώστε να παραμείνει αφράτη και εύπλαστη.
  • Ψύξη: Η 1 ώρα ψύξης είναι απαραίτητη για να γίνει η ζύμη πιο σφιχτή και να μην κολλάει, αλλά και για να φουσκώσει καλύτερα.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση άλλα μυρωδικά, όπως ρίγανη ή θυμάρι.
  • Φύλλα: Ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα για να σας βγουν ίσες λωρίδες.
  • Άλειμμα: Το άλειμμα με το αυγό είναι σημαντικό για να κολλήσει το σουσάμι και να αποκτήσουν τα μπαστουνάκια ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Η Συνταγή είναι της Maria Kostaki