Μελιτζανοπιτα σημερα με δικα μου φυλλα!!

Υλικα

Για τη ζυμη
250 ml νερο
Λιγο λαδι
Λιγο ξυδι
Και οσο αλευρι παρει για μια ζυμη που δε θα κολλαει.

Για τη γεμιση
2 μεγαλα κρεμμυδια
3 μεγαλες μελιτζανες
2 αυγα
Τριμμενη γραβιερα
Μαυρο πιπερι

Εκτέλεση

Για τα φύλλα
Χωριζω τη ζυμη σε 6 μπαλακια κι αφηνω να ξεκουραστει για 1 ωρα. Μετα ανοιγω τα φυλλα 3 πανω 3 κατω κι αναμεσα λαδωνω με ελαιολαδο και λιωμενη μαργαρινη αναμεικτα.

Για την γέμιση
Πρωτα σωταρω το κρεμμυδι χοντροκομμενο σε ελαιολαδο μετα προσθετω τις μελιτζανες κομμενες σε κυβακια. Οταν μαγειρευτουν και μαλακωσουν κλεινω το ματι και προσθετω τη γραβιερα ή οτι αλλο τυρι θελετε (κεφαλοτυρι, φετα) και τα αυγα χτυπημενα. Ψηνω στον αερα στους 180 μεχρι να ροδισει καλα. Οι δοσολογιες ειναι για το δικο μου ταψι 32 εκατοστα. Αν τα φυλλα ανοιξουν πολυ και ειναι μεγαλα κοβω αυτο που περισευει και τα βαζω αναμεσα στα φυλλα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Kyriaki Orfanidou

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή
Επόμενο άρθροΣτριφτό Τυρόψωμο με Ζύμη γιαουρτιού: Αέρινο και Πεντανόστιμο