Γλυκιά πίτα με τριμμένη καρύδα

Αποδεικνύεται ότι δεν σας έχω παρουσιάσει μέχρι στιγμής το αγαπημένο μου γλυκό, ανεξαρτήτως εποχής!
Αυτή η γλυκιά πίτα είναι τόσο αρωματική, τόσο ζουμερή και εκπληκτικά νόστιμη που μόλις τη δοκιμάσεις εθίζεσαι.
Ομολογώ, την προτιμώ από τον μπακλαβά!

Προϊόντα για την πίτα:

✔️πακέτο φίλο κρουστας για μπακλαβα, είναι 500 γραμμαρίων
✔️200 γρ τριμμένη καρύδα
✔️1 1/2 φλυτζανι τσαγιού γιαούρτι
✔️1 μπέικιν πάουντερ
✔️3 αυγά
✔️1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι
✔️1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για το σιρόπι:
✔️3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
✔️4 ποτήρια τσαγιού νερό
✔️1 βανίλια
✔️χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι γιατί θέλουμε να κρυώσει καλά.
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά 10 λεπτά από το σημείο που θα αρχίσει ο βρασμός, το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε αυτό το διάστημα ετοίμασα τη γέμιση για την πίτα. Χρησιμοποίησα ένα πιρούνι για να χτυπήσω τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ, το λάδι και τα τρίμματα καρύδας. Με αυτό το μείγμα άρχισα να απλώνω τις κρούστες φύλλου, χρησιμοποιώντας δύο φύλλα, τα οποία δεν άλειψα με λάδι ανάμεσά τους, η πίτα να μην είναι λαδωμένη.Οι κρούστες αλείφονται με την γεμιση σχεδόν τελείως, αφήνουμε λίγο στη μία άκρη, για να μην διαρρεύσει η γέμιση. 

Τυλίγονται και τοποθετούνται σε λαδωμένο ταψί, χρησιμοποίησα το ταψί του φούρνου.
Πήρα έξι ρολά. Άλειψα ελαφρά το καθένα από πάνω με λιωμενο βουτυρο! Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
Περίπου 20 * 25 λεπτά, αλλά ανάλογα με το φούρνο, πρέπει να παρατηρήσετε τη διαδικασία ψησίματος.
Έβγαλα την έτοιμη πίτα και την σιροπιασα αμέσως με το κρύο σιρόπι. Το έκανα αρκετές φορές γιατί χρησιμοποίησα το ρηχό ταψί,
αν το ταψί σας είναι βαθύ μπορείτε να ρίξετε την πίτα μονομιάς. Απορροφά όλο το σιρόπι! Σε τρεις, τέσσερις ώρες μπορούμε να Σερβιρουμε!

Ιδανικό επιδόρπιο, μπορεί να σερβιριστεί με λίγη σαντιγί, μια μπάλα παγωτό ή αγαπημένο φρούτο, όπως έκανα, καλό είναι το φρούτο
να έχει αντίθεση στη γεύση, η πίτα είναι πολύ γλυκιά, το βερίκοκο ελαφρώς ξινό και για εμένα ο τέλειος συνδυασμός.
Μένει να το απολαύσετε!

☑️Σημείωση: Το φλυτζανι έχει χωρητικότητα 200 ml, δεν είναι πρόβλημα να είναι λίγο μικρότερη ή μεγαλύτερη, αλλά το κυριότερο είναι να μετρήσετε όλα τα συστατικά με ένα είδος φλιτζανιού!

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σύκου
Επόμενο άρθροΛαχματζούν: η πίτσα της Ανατολής