Γλυκό με φρούτα του δάσους

Υλικά:

Για την βάση:
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 ζάχαρη βανίλια
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:
300 γραμμάρια μείγμα φρούτων/δάσος φρούτα
120-150 γρ ζάχαρη
Κορν φλαουερ (40γρ)
250 ml νερό
120 γρ κρέμα γάλακτος λιγη
Σοκολάτα για διακόσμηση

Προετοιμασία:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και μετά προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη βανίλιας, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίστε το χτύπημα. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί 24×22 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 12-15 λεπτά. Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα.
Προσθέστε ζάχαρη και νερό (150 ml) στα μούρα. Μαγειρέψτε τα φρούτα, όταν βράσουν, για άλλα 2 λεπτά.
Διαλύουμε το κορν φλαουερ στο υπόλοιπο νερό (100 ml).
Στη συνέχεια προσθέτουμε την πουτίγκα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει να γίνει μαρμελάδα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε για 10-15 λεπτά. Περιχύνουμε την βάση και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να σφίξει.
Χτυπάμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και μετά τη βάζουμε πάνω από το κέικ. Τρίβουμε από πάνω τη σοκολάτα

ΠΗΓΗ: bs.observatoriodepaliativos

 

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με άνηθο…
Επόμενο άρθροΜανιταρόπιτα με καπνιστό τυρί και ζαμπόν