Κοκκάκια με διπλή Γέμιση

Υλικά:

4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκκους
60 g ζάχαρης
90 g αλεύρι
30 g κορν φλαουρ
Τσίμπημα αλατιού
8-10 g ζάχαρη βανίλιας (1 φακελάκι)

Λευκή Γέμιση:
100 g γάλα ζαχαρουχο
80 g λευκής σοκολάτας
40 g βούτυρο

Γεμιση Μαρμελάδας:
4-5 κσ μαρμελάδας (χρησιμοποίησα βερίκοκα)
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ
Γλάσο σοκολάτας:
80 g μαύρη σοκολάτα
40 ml φρέσκου γάλακτος
40 γραμμάρια βουτύρου

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε την μιση ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατεψει.

Χτυπάμε τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζαχαρη 3-4 λεπτα και μετα αναμιγνύουμε τα δύο μειγματα και ανακατευουμε με μία μαριζ απο κάτω προς τα πανω.


Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι το κορν φλαουρ

και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθεί. Βάζουμε το τελικό μειγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιαχνουμε σε ένα ταψί στρογγυλά κοκκάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, χωρίς ανεμιστήρα, 10-12 λεπτά
(ανάλογα με το μέγεθος)

Για την Λευκή Γέμιση
Σε ένα κατσαρολάκι σε μετρια φωτια ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα την λευκή σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύω .


Μόλις λιωσουν και ενσωματωθούν τα βάζω σε μία τσαντα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα κοκάκια γυρω γυρω και αφήνω την μέση κενη.

Για την γέμιση μαρμελάδας
Σε ένα κατσαρολάκι σε μετρια φωτια ρίχνουμε την μαρμελάδα και ενα κουταλακι κορν φλαουρ ανακατευουμε μεχρι να πηξει σαν κρεμα

Για την σοκολάτα

Λιωνουμε το βουτυρο μέσα σε ένα κατσαρολάκι το βουτυρο και το γάλα και τα ριχνουμε πάνω στην σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει.

Συναρμολόγηση
Παίρνω το ένα μερος του μπισκότου γεμιζω την εξω πλευρα με λευκή κρέμα και στο κεντρο μαρμελάδα

και σκεπάζω με το άλλο μισο. Μόλις τα τελειωσω όλα παιρνω το πρωτο και το βουταω μεσα στην σοκολάτα το πάνω μερος

και τα βάζω σε ένα δίσκο να κρυωσουν.

Καλή Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδάλι με λεμονάτη sause από φρέσκα λεμόνια🍋
Επόμενο άρθροΣφίγγει το δέρμα καλύτερα από το Botox και φθηνά και φυσικά!