Γλυκό του κουταλιού βερικοκακι.

Υλικά

25 βερίκοκα.
1 κιλό ζάχαρη.
2 κσ γλυκόζη.
3 κσ χυμό λεμόνι.
1ποτυρι νερό.
2 βανίλιες.
2 φύλλα αρμπαρόριζα.
Ασβέστη υγρό.

Εκτέλεση

Επλυνα και έβγαλα τα κουκούτσια από τα βερίκοκα. Τα ξεφλούδισα Σε μια λεκάνη έβαλα Ασβέστη υγρό και νερό και το άφησα να κάτσει ο ασβέστης. Πήρα το νερό που έβγαλε και έριξα τα βερίκοκα. Τα άφησα μέσα για 3 ώρες. Τα ξεπληνα πολύ καλά. Έκανα και έβρασα το σιρόπι για 5 λεπτά από την στιγμή που άρχισε να βράζει.

Πρόσθεσα τα βερίκοκα και έβρασα για 10 λεπτά. Το άφησα όλο το βράδυ. Ξαναεβρασα ρίχνοντας την αρμπαρόριζα και προς το τέλος αφού είχε δέσει το σιρόπι έριξα την γλυκόζη το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Τελευταία προσθεσα το αμύγδαλακι.Που είχα περάσει πρώτα από τον φούρνο λίγο.

Καλή Επιτυχία

Πηγή:αναστ γεω

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες au gratin με αρωματικά βότανα.
Επόμενο άρθροΚρέμα με γλυκό κεράσι ή και με φρέσκα κεράσια 🍒🍒🍒