Γλυκό χωρίς ψήσιμο

Το μπισκοτογλυκό γίνεται πολύ μαλακό λόγω του γεγονότος ότι προσθέτετε μπανάνες και κρέμα στην ζυμη.

θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

μπισκότα σοκολάτας, 500 γρ.
γάλα, 800 ml;
κρόκοι, 7 τεμ.
αλεύρι, 4 κ.σ.
κρέμα βούτυρο, 150 γρ.
άμυλο, 2 κ.σ.
μπανάνες, 4 τμχ.
βρασμένο ζαχαρουχο γάλα.

Πως θα το φτιάξετε:

Για την κρέμα, αναμιγνυουμε τους κρόκους με 200 γρ ζάχαρη, άμυλο και αλεύρι, 100 ml γάλα. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Εάν υπάρχουν σβώλοι – μετά το βράσιμο, χτυπήστε με ένα μίξερ.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αφηστε να κρυωσει.

Κόβουμε τις μπανάνες σε κύκλους.
Στον πάτο της φόρμας απλώνουμε την κρέμα, μια στρώση μπισκότα, κρέμα, μπανάνες, κρέμα, μπισκότα. Εναλλάσσοντας όλα τα προϊόντα, σχηματίζουμε ένα κέικ.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το βγάζουμε από τη φόρμα και το διακοσμούμε με βρασμένο ζαχαρουχο γάλα (dolce de leche) – φτιάχνουμε ένα πλέγμα στο κέικ μέσα από μια σακούλα ή μια σύριγγα ζαχαροπλαστικής.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петрова

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια καραβάκια με τυρί και μυρωδικά….απαλό και αρωματικό ψωμάκι θα αρέσει σε όλους.
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Παρμεζάνα…απίστευτο φαγητό