Μαμαδίστικο δροσερό γλυκό ψυγείου

Ένα εξαιρετικό μαμαδίστικο δροσερό Γλυκό ψυγείου με ζελέ που μοιάζει και με τούρτα.  Είναι ένα εξαιρετικά δροσερό και νόστιμο γλυκό με απλά και λίγα υλικά που φτιάχνεται πανεύκολα.

Υλικά

Για το παντεσπάνι σοκολάτας
1 1/3 φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. κακάο σκόνη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
½ φλ. βούτυρο αγελαδινό
1 φλ. γάλα

Για την κρέμα
Γάλα Φρέσκο 500 ml
Ζαχαρη 120 γρ.
Εκχυλισμα Βανίλιας 1 κ.γ.
Κορν Φλαουρ 40 γρ.

Για το ζελέ
Νερό 400 ml
Ζελέ 1 φάκελος με άρωμα βατόμουρο

Mέθοδος Εκτέλεσης

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι σε μπολ.
Χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ χειρός το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τον αβγοδάρτη ή με κουτάλι ή και με δύο πιρούνια (αν υπάρχουν σβόλοι αλευριού δεν πειράζει). Μεταφέρουμε τον χυλό στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του γλυκού την κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού. Το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Το αλείφουμε καλά με λίγο γάλα ή σιρόπι ζάχαρης

Για την κρέμα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάορ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 15’. Βράζουμε τα 200 ml νερό και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε ένα φάκελο ζελέ με άρωμα βατομουρο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η σκόνη.
Ρίχνουμε 200 ml κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει για περίπου 10’ και το προσθέτουμε πάνω από την κρέμα με μια κουτάλα.
Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tips για το μαμαδίστικο δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ
Αντί για γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι ζάχαρης για να αλείψουμε το παντεσπάνι.

PHOTO: Νόπη Παρουτσίδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκό Ψυγείου “Fanta”

Συστατικά

6 αυγά
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
10ml λάδι

Λευκή στρώση
250 g μαργαρίνης /βούτυρο
400 g τυρι cottage
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας

Επίστρωση πορτοκαλιού
800 ml πορτοκαλάδα Fanta
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 σακουλάκια κρέμα βανίλιας γιώτης

Εκτέλεση

Σε μπολ προσθέτουμε τα αυγά και την ζαχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσει. Προσθέστε το αλεύρι κακάο, μπεικιν, λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως το αδειάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 C για περίπου 20 λεπτά.

Για την λευκή στρώση.

Με το μίξερ χτύπησε το τυρί με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και σιγά-σιγά πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια

Για την στρώση πορτοκάλι

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 200 ml πορτοκαλάδα, τα φακελάκια κρέμα βανίλιας ενα-ενα και εφόσον ανακατέψουμε προσθέτουμε και την ζάχαρη ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά την υπόλοιπη πορτοκαλάδα ανακατευουμε και ρίχνουμε το μείγμα κρέμας βανίλιας.
Ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε και στρώνουμε το μείγμα τυριού πάνω από την βάση

Γλυκό ψυγείου fanta

και από πάνω την κρέμα πορτοκάλι μόλις κρυώσει λίγο.


Βάλτε το κέικ στο ψυγείο και απολαύστε τη γεύση.

Δείτε Επίσης: Υπέροχο Γλυκό Ψυγείου πολύ κρεμώδης | Δροσερό Γλυκό με κρέμα λεμονιού και μαύρη σοκολάτα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι
Επόμενο άρθροΣπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη και νόστιμη!!!