Δαμάσκηνα, κρέμα γάλακτος και καρύδια

Λοιπόν, για τα δαμάσκηνα, πηγαίνω στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ και αγοράζω συσκευασία 300 γρ. Πρέπει να επιλέξετε σωστά τα δαμάσκηνα.
Μην πάρετε το μεγαλύτερο και λαμπερό. Τέτοια αποξηραμένα φρούτα πιθανώς επεξεργάζονται με χημικές ουσίες για να γίνουν λαμπερά, μαλακά και να διαρκέσουν περισσότερο.
Τα καλά δαμάσκηνα είναι σκληρά, μαύρα με ματ απόχρωση και με κουκούτσια.
Επομένως, όσο πιο απλή είναι η εμφάνιση, τόσο το καλύτερο.

📝Υλικά:

– δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι – 200 γρ
– Καρύδια – 200 γρ
– Κρέμα γάλακτος – 350 ml
Ζάχαρη άχνη – 150 γρ
– Ζελατίνη (χωρίς τσουλήθρα) – 2 κ.σ. μεγάλο.

📝 Πώς να το φτιαξετε:

1. Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα σε 400 ml κρύο νερό και βράζονται σε χαμηλή φωτιά για 30-45 λεπτά. Αλέστε ξηρούς καρπούς και δαμάσκηνα.
2. Διαλύουμε τη ζελατίνη, τη ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως και τη σουρώνουμε.
3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε τη ζελατίνη στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
4. Συνδυάστε τα δαμάσκηνα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
5. Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και το μείγμα της κρέμας γάλακτος σε μια φόρμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόπιτα με μπεσαμελ
Επόμενο άρθροΑφράτες μαλακές τηγανίτες