Σάλτσες για σαλάτες 

Το κύριο πράγμα σε μια σαλάτα είναι… ΣΑΛΤΣΑ!
Ανάλογα με τη σάλτσα, θα έχετε εντελώς νέες γεύσεις και συνδυασμούς.

Συνταγές

Ντρέσινγκ σαλάτας με κρέμα γάλακτος

Συστατικά:
-100 γρ κρέμα γάλακτος
-2 κουτ μουστάρδα
-1 κουτ λάιμ ή χυμό λεμονιού
-μισό μεγάλο ξινό πράσινο μήλο
-1/4 σελινόριζα
– ένα μάτσο άνηθο

Μαγείρεμα:

1. Τρίβουμε ένα μήλο σε πολύ ψιλό τρίφτη, στραγγίζουμε το ζουμί.
2. Περιχύστε με χυμό λεμονιού για να μην πάρει χρώμα το μήλο.
3. Τρίβουμε το σέλινο σε πολύ ψιλό τρίφτη ή το ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
4. Ριχνουμε όλα τα υλικά μαζι και ανακατεύουμε.

Σάλτσα σαλάτας αγγουριού

Η σάλτσα αγγουριού θα γίνει απαραίτητη σε βαριές σαλάτες με βραστό κρέας.
Οποιεσδήποτε σαλάτες με βραστό κρέας, πατάτες, μαρούλι, αγγούρια, τυρί και θαλασσινά.
Όλο το μυστικό της σάλτσας είναι ότι τα φρέσκα αγγούρια περιέχουν τεράστια ποσότητα ταρτρονικού οξέος.
Αυτό το οξύ αναστέλλει τη διαδικασία επεξεργασίας των υδατανθράκων και βοηθά στη διάσπαση του ήδη υπάρχοντος λίπους.
Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα αγγουριού μόνο με κρύες σαλάτες, καθώς το ταρτρονικό οξύ χάνει τις μαγικές
του ιδιότητες όταν θερμαίνεται.

Συστατικά:

-2 φρέσκα αγγούρια
-100 γρ τυρί κρέμα
-2 κ.σ. παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
-1-2 σκελίδες σκόρδο
– ένα μάτσο από οποιοδήποτε πράσινο

Μαγείρεμα:

1. Τρίβουμε το αγγούρι σε ψιλό τρίφτη μαζί με τη φλούδα.
2. Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα μυρωδικά, κρέμα γάλακτος και μαλακό τυρί.
3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Ο χυμός αγγουριού σε αυτή τη σάλτσα μπορεί να στύβεται όπως επιθυμείτε, ανάλογα με το αν χρειάζεστε
σάλτσα – πηχτή ή πιο αραιή.

Dressing σαλάτας τζίντζερ

Χρησιμοποιήστε σάλτσα τζίντζερ σε ρέγγα

Μια υπέροχη ιδέα για όσους αγαπούν τη θρυλική “Ρέγγα”.
Κατάλληλο και για σαλάτες και ορεκτικά με κάθε παστό ψάρι, μανιτάρια, ζεστές σαλάτες λαχανικών και σαλάτες με τυρί.
Το τζίντζερ περιέχει μια ειδική ουσία – τζίντζερόλη, η οποία βελτιώνει γρήγορα την κυκλοφορία του αίματος και, όπως ένας ισχυρός στροβιλοαντιδραστήρας, επιταχύνει το μεταβολισμό.
Επιπλέον, η τζίντζερόλη αυξάνει την παραγωγή θερμότητας και, ως εκ τούτου, καίει θερμίδες – τρώτε και χάνετε βάρος για την ευχαρίστησή σας!

Συστατικά:

-200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-2 κουτ μουστάρδα Ντιζόν (χωρίς Ντιζόν, χρησιμοποιήστε κανονική)
-1 κουτ αλεσμένο τζίντζερ (ή 2 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ)
-1 ματσάκι άνηθο

Μαγείρεμα:

1. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο πολύ.
2. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκια ρίζα τζίντζερ, τρίψτε την σε λεπτό τρίφτη.
3. Ανακατέψτε όλα τα προϊόντα και αφήστε να εγχυθεί για 30 λεπτά.

Σάλτσα σαλάτας με κράνμπερι

Η σάλτσα cranberry είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στη μαγιονέζα σε μια παραδοσιακή καβουροσαλάτα.
Αυτή η σάλτσα είναι κατάλληλη για σαλάτες που περιλαμβάνουν καβούρια, ρύζι, φρέσκες ντομάτες, αγγούρια, σκληρό τυρί, τουρσί, ψάρι, ελιές, ελιές και φυλλώδη χόρτα.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε οξέα, τα κράνμπερι βοηθούν στην καλύτερη πέψη των λιπαρών τροφών.
Τα κρανμπερι είναι φορτωμένα με φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες των σαλατών σας και πηκτίνες, που μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα, βελτιώνουν το μεταβολισμό και επιταχύνουν την αποβολή των τοξινών μετά το ποτό.
Το ντρέσινγκ δεν χρειάζεται να αλατιστεί!

Συστατικά:

-100 ml κεφίρ
– μια χούφτα κατεψυγμένα κράνμπερι
-1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-2 κουτ ελαιόλαδο
– τριμμένο κόκκινο πιπέρι – για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Τα κρανμπερι, χωρίς απόψυξη, χτυπήστε σε ένα μπλέντερ με κεφίρ σε μια ομοιογενή μάζα.
2. Προσθέτουμε πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3. Η σάλτσα πρέπει να σταθεί για 15-20 λεπτά.

Σάλτσα σαλάτας καρυδιού

Η σαλάτα θα αποκτήσει νέα γεύση χάρη στη σάλτσα καρυδιού.
Η σάλτσα ξηρών καρπών θα προσθέσει πλούσια γεύση σε σαλάτες από πατάτες, βοδινό κρέας, παστά και κονσερβοποιημένα
ψάρια, φυλλώδη λαχανικά και θαλασσινά.
Τα καρύδια, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και Ωμέγα-3, μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα, κορεστούν γρήγορα, εμποδίζουν την επεξεργασία των υδατανθράκων σε λίπος, μειώνουν τη χοληστερόλη και μειώνουν τη λαχτάρα για γλυκά και σοκολάτα.

Συστατικά:

-200 γραμμάρια μαλακό τυρί κότατζ χωρίς λιπαρά
-1/4 κουπας καρύδια
-0,5 κουτ τριμμένο χρένο (μπορείτε να πάρετε έτοιμο κρεμώδες χρένο)
-1 κουτ χυμό λεμονιού
– αλεσμένο πιπέρι – για γεύση
– κεφίρ – όσο χρειάζεται

Μαγείρεμα:

1. Τρίψτε το τυρί κότατζ από ένα κόσκινο.
2. Προσθέστε θρυμματισμένα καρύδια, χρένο και χυμό λεμονιού.
3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να εγχυθεί για 15 λεπτά.
4. Η συνοχή της σάλτσας πρέπει να είναι σαν κρέμα γάλακτος.
5. Αν χρειαστεί, αραιώστε λίγο με κεφίρ.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας
Επόμενο άρθροΗπειρώτικη Μπατζίνα