Ρολό μελιού με φιστίκια 🍥

Γλυκό, αρωματικό και απίστευτα νόστιμο!
Το ρολό είναι πολύ μαλακό και τρυφερό. Το οποίο είναι χαρακτηριστικό όλων των ρολων μελιού. Η γεύση του μελιού ταιριάζει με ελαφρώς αλατισμένους ξηρούς καρπούς.
Το κέικ φουσκώνει καλά κατά το ψήσιμο και τυλίγεται εύκολα σε ρολό. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί του.

Υλικά:

🍂 Για το ρολό:
Αλεύρι – 250 g
Αυγά – 4 + 2 απράδια
Ζάχαρη – 200 g
Μέλι – 3 κουταλιές της σούπας.
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού

🍂 Για κρέμα:
Κρέμα γάλακτος – 600 g
Ζάχαρη -150 γρ
Ζάχαρη βανίλιας – 1 φακελάκι

🍂 Ζαχαρουχο γάλα (βραστό) – 200 γρ
Κρέμα γάλακτος – 2-3 κουταλιές της σούπας.

🍂 Για διακόσμηση:
Φιστίκια – 350 g
Αλάτι – μια πρέζα

Σοκολάτα – 50 g

Μαγείρεμα:

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. Συνήθως χτυπάω για 10 λεπτά.Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω μια
κουταλιά της σούπας μέλι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα. Και συνεχίζοντας να χτυπάτε τη μάζα των αυγών σε χαμηλή ταχύτητα, ρίξτε το μειγμα αλευριού στο μείγμα μια κουταλιά
της σούπας τη φορά.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Χρησιμοποίησα ένα τυπικό ταψί φούρνου.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Λόγω του μελιού, το μπισκότο σκουραίνει γρήγορα, γι’ αυτό ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα για ετοιμότητα.
Βάζουμε το κέικ με το χαρτί σε μια πετσέτα και τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει. Το κέικ είναι ψηλό, αλλά μαλακό και διπλώνει χωρίς
προβλήματα.

Τα φιστίκια πρέπει τα χοντροκόβονται με ένα μαχαίρι ή με τον πλάστη, αλατίζουμε και ψηνουμε σε ταψί στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν για 10-15 λεπτά.
Ο φούρνος μας είναι ήδη ζεστός. Φροντίστε να προσθέσετε αλάτι – θα είναι πολύ κατάλληλο εδώ!

Για την κρέμα
Πήρα παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και τη χτύπησα με ζάχαρη προσθέτοντας ζάχαρη βανίλια. Συνιστώ να παίρνετε 200 γραμμάρια
παχύρρευστης κρέμας – 38 τοις εκατό, χτυπήστε με 50 γραμμάρια ζάχαρης να σφίξει , χτυπήστε τα άλλα 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 100 γραμμάρια
ζάχαρη μέχρι να πήξει και ανακατέψτε και τις δύο μάζες με μια σπάτουλα.
Υπάρχει πολλή κρέμα, αλλά δεν συμβουλεύω να φτιαξετε λιγότερη. Μπορεί να σερβιριστεί σε μπολ μαζι με τα κομμάτια ρολού. Πιστέψτε με, η κρέμα θα φαγωθεί.

Ξετυλίξτε το ρολό, αφαιρώντας προσεκτικά το χαρτί.
Αλείφουμε γενναιόδωρα με κρέμα γάλακτος.
Τυλίγουμε το ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε το βρασμένο ζαχαρουχο γάλα με την κρέμα γάλακτος. Η μάζα πρέπει να είναι κολωδης, να απλώνετε εύκολα στην επιφάνεια του ρολού, αλλά να μην
γλιστραει από αυτήν. Επομένως, προσθέστε την κρέμα γάλακτος σταδιακά, η ποσότητα της εξαρτάται από την πυκνότητα της ίδιας της κρέμας γάλακτος.
Το ρολό μπορεί να περιχυθεί με καραμέλα.

Λιπάνετε την κορυφή και τις πλευρές του ρολού με βρασμένο ζαχαρούχο γάλα …
… και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω. Καλύψτε και τα δύο πάνω και τα πλαϊνά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι, αδειάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε το ρολό με λεπτές λωρίδες.

Καλό Απογευμα με τον καφές σας! ❤️

ΠΗΓΗ: myvipechka

Προηγούμενο άρθροΜαριναρισμένο Μοσχάρι Κεμπαπ
Επόμενο άρθροΧαλβάς με αλεύρι