Εκμέκ κανταΐφι!!!

Εκμέκ κανταΐφι Καταπληκτική συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou και εκτέλεση της κας Dimitra Milia  😍

Υλικά:

500 γρ κανταιφι ,
300 γρ αγελαδινο βουτυρο!

Σιρόπι:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να χλιαρυνει!
Στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!

Κρέμα:
1 λιτρο γαλα,
6 κ.σ ζαχαρη,
4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
50 γρ βουτυρο!

Εκτέλεση

Βουτυρωνουμε το ταψι φουρνου με τα 50 γρ βούτυρο.
Βαζουμε το κανταιφι μεσα και το ανοιγουμε καλα!
Ριχνουμε πανω του λιωμενο κρυο το βουτυρο το ανακατευουμε να μουσκεψει καλα!
Το ισιωνουμε και στην συνεχεια το ψηνουμε.στους 180β μεχρι να κοκκινίσει!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!
Στην συνεχεια το βαζουμε στο ταψι που θα το συναρμολογησουμε!

Για την κρέμα
Βαζουμε σε ενα μπολακι το αλευρι-κορν φλαουρ ριχνουμε λιγο γαλα και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με.την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα αλευρι-κορν και ανακατευουμε!
Οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια,το βουτυρο!
Ανακατευουμε κατα διαστηματα μεχρι να χλιαρυνει!
Στην συνεχεια την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο!

Σαντιγι:
Χτυπαμε 500 γρ κρυα κρεμα γαλακτος ζαχαροπλαστικης με 50 γρ άχνη ζάχαρη!
Την βαζουμε απαλα πανω στην κρυα κρεμα! Διακοσμούμε με φυστίκι!

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας….Πεντανόστιμη παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά
Επόμενο άρθροΤούρτα κορμός