Μυρμηγκάτο

Υλικα

125 γρ. βούτυρο αναλατο,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
6 αυγά,
1 βανίλια,
ξύσμα πορτοκαλιού,
1 1/2 φλυτζανι αλεύρι ζαχαροπλαστικης,
1 κουταλάκι μπεκιν παουτερ,
1/2 φλυτζανι τρούφα σοκολάτας ή νυφαδες σοκολάτας

Σιρόπι
2 φλυτζανια νερό,
2 φλυτζανια ζάχαρη,
φλούδα πορτοκαλιού,
1 βανίλια

Επικάλυψη
125 γρ.βουτυτο,
3 κουταλιές ζάχαρη,
4 κουταλιές αγλυκο κακάο,
1 φλυτζανι νερό,
1/2 φλυτζανι γάλα,
2 κουταλιές κορν φλάουρ,
1 βανίλια

Γαρνίρισμα
Τρούφα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, βανίλια, ξύσμα, αλεύρι και μπεκιν όπως φτιάχνουμε ένα απλό κέικ
Προσθέτουμε στο τέλος την τρούφα, ψήνουμε σε φόρμα στρογγυλή με άνοιγμα σε προθερμενωμενο φούρνο για 30 ΛΕΠΤΆ.

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το πορτοκάλι την βανίλια και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.

Επικάλυψη
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε σε μπωλ τη ζάχαρη, κακάο, νερό, γάλα, κορν φλάουρ, βανίλια, τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το γλασο μέχρι να γίνει παχιρρευστο.
Περιχύνουμε το γλασο στο κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε το γύρω γύρω με τρούφα

Η Συνταγή είναι από τις Μαγειρικές Διαδρομές Αννίτας

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Μυρμηγκάτο με Καρότο

Μηρμηγκάτο με καρότο

Τα συστατικά είναι:

Για το κέικ:
4 αυγά
1/3 φλιτζάνι γάλα
3 μικρά καρότα κομμένα σε φέτες (400g)
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι σίτου
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας

Επικάλυψη:
1 κουτί κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος
Τρούφα σοκολάτας
Μέγεθος ταψιού: 32 x 24 cm

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αυγά, τα καρότα, λάδι, γάλα , ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, και το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρετε ένα λείο μείγμα.
Προσθέτετε την τρούφα σοκολάτας και ανακατευουμε καλά.


Βουτυρώνουμε το ταψί και το αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου με αέρα στους 155 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά! Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας να δούμε έτοιμο

Για την επικάλυψη

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τν κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία σοκολάτα.

Περιχύνουμε την σοκολάτα πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.

Μηρμηγκατο με καρότο

 

Δείτε Επίσης: Το Κέικ Μυρμηγκάτο | Μυρμηγκατο η αυθεντική συνταγή που έχει ξετρελάνει όλους

 

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤα μπριος της πεθεράς
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες με ζαμπόν…είναι πραγματικά τέλειοι