Ζαμπονοτυρόψωμο

Υλικά

Ζύμη:

380 γρ αλεύρι
200 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
10 γραμμάρια φρέσκια μαγιά (ή 1/4 κύβου)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 κουταλιές λάδι

Γέμιση:
150 γραμμάρια σπιτικό αγελαδινό τυρί
50 γραμμάρια τριμμένο κιτρινο τυρί
1 αυγό
100 γραμμάρια ζαμπόν ή μπέικον
80 γραμμάρια τυρί φέτα

Για επάλλειψη :

1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι

Για να πασπαλίσετε το κέικ:
σουσάμι, λινάρι και ηλιόσποροι

Παρασκευή:

1. Ζύμη: Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε ζεστό γάλα και προσθέστε θρυμματισμένη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί. Βάζουμε αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, αυγό, λάδι και μαγιά.
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη είναι πιο απαλή από το συνηθισμένη, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα στο ταψί στο οποίο ζυμώσατε τη ζύμη. Καλύψτε τη με μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει (η ζύμη μου πήρε 40 λεπτά).

2. Υλικά γέμισης: Βάζουμε 150 γραμμάρια τυριού σε κατάλληλο μπολ και το θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το χοντρό τριμμένο κιτρινο τυρί και το αυγό. Συνδυάστε τα πάντα με ένα πιρούνι. Εάν το τυρί σας είναι ανάλατο, προσθέστε αλάτι στη γεύση. Ξεχωρίστε το μπέικον σε μικρούς κύβους, καθώς και 80 γραμμάρια τυριού.

3. Στρώστε ένα ταψί 32 εκ. Με χαρτί ψησίματος. Αλείψτε το χαρτί με λάδι. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αραιώνουμε σε όλο το ταψί με λαδωμένα χέρια. Καλύψτε το τηγάνι με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα ποτήρι στρογγυλό (το κάτω μέρος του ποτηριού που χρησιμοποίησα ήταν σε μέγεθος 5,5 cm),
κάντε εσοχές στη ζύμη και βάλτε το κάτω μέρος του ποτηριού σε λάδι κάθε φορά. Έκανα 11 εσοχές. Μοιράστε το μείγμα τυριού, και αυγών ομοιόμορφα στις εσοχές. Στη συνέχεια, απλώστε το ψιλοκομμένο μπέικον και απλώστε το ψιλοκομμένο τυρί πάνω από το μπέικον.

4. Αλείψτε ολόκληρο το τυρόψωμο με ένα μείγμα από κρόκους αυγού και λάδι και πασπαλίστε με σπόρους.
Τοποθετούμε για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς – 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μεταφέρετε το ψημένο ψωμί (δοκιμάστε το με μια οδοντογλυφίδα για να δείτε αν έχει ψηθεί) στη σχάρα με χαρτί ψησίματος, καλύψτε το με ένα πανί κουζίνας και αφήστε το για 10 λεπτά.

Απολαύστε τη γεύση.

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες σε βούτυρο και λευκό κρασί 🍤🍤🍤…είναι απίστευτες μ αυτή την συνταγή
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σε βελούδινη σάλτσα μανιταριών…Νοστιμότατο