Ζυμαρικά στο φούρνο, με λευκή σοκολάτα και καραμέλα.

Έφτιαξα ζυμαρικά στο φούρνο, αλλά αποφάσισα να πειραματιστώ χρησιμοποιώντας λευκή σοκολάτα και καραμέλα για γλυκύτητα

Υλικά

300 γρ ζυμαρικά “Misko”.
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2,3 κσ βούτυρο
3 αυγά
700 ml φρέσκο ​​γάλα
1/2 λευκή σοκολάτα
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια.
βούτυρο..
3 κσ ζάχαρη.

Εκτέλεση

Έφτιαξα ζυμαρικά στο φούρνο, αλλά αποφάσισα να πειραματιστώ χρησιμοποιώντας λευκή σοκολάτα και καραμέλα για γλυκύτητα.
Μαγείρεψα τα ζυμαρικά σύμφωνα με την περιγραφή της συσκευασίας. Έπειτα τα σούρωσα από τρυπητό και τα έριξα σε ένα μπολ.

Γλυκάνισα  με 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Πρόσθεσα 2,3 κουταλιές βούτυρο και ανακάτεψα καλά.
Σε ένα άλλο μπολ χτύπησα 3 αυγά και τους έριξα 700 ml φρέσκο ​​γάλα το οποίο προθερμάναμε.
Σε αυτό έλιωσα 1/2 λευκή σοκολάτα και 1 πακέτο ζάχαρη βανίλια.
Έριξα αυτό το μείγμα πάνω στα ζυμαρικά και ανακάτεψα. Τα μετέφερα όλα σε μια φόρμα για κέικ την οποία αλείψα παντού με βούτυρο. Ψήνω στους 220 βαθμούς στο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.Μέχρι να ροδίσουν.Τα τελειωμένα ζυμαρικά τα αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς και τα γυριζω σε κατάλληλο δίσκο.

Σε ένα μικρό τηγάνι έριξα τα 3 κσ ζάχαρη.
Το έβαλα σε χαμηλή φωτιά και περίμενα να καραμελώσει χωρίς να ανακατεύω, τινάζοντας μόνο κατά διαστήματα το τηγάνι.
Με ένα κουτάλι έριξα την έτοιμη καραμέλα πάνω από τα ψημένα ζυμαρικά.


Το πείραμά μου με ζυμαρικά, σοκολάτα, καραμέλα και φόρμα κέικ έγινε πολύ νόστιμο και όμορφο 

ΠΗΓΗ: Цветомира Пенкова

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια για όλες τις ώρες.
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακός Μουσακάς….χωρίς σχόλια