Δείτε άλλες Σοκολατόπιτες: Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella | Η πιο ρευστή Τούρτα Σοκολάτας

Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα

Ζουμερή και αφράτη…..η απόλυτη απόλαυση!!

ΥΛΙΚΑ :

Για την πίτα :
4 μεγάλα αυγά
150 ζάχαρη κρυσταλλική
150 ml γάλα
150 ml σπορέλαιο
250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κακάο
Για τη σοκολάτα :
300 ml γάλα
60 γρ. ζάχαρη
50 ml σπορέλαιο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν φλαουρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C, βουτυρώνετε καλά και πασπαλίζετε με λίγο κακάο ένα πυρέξ διαστάσεων 25×40 εκ. περίπου.
Αρχικά, ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτετε την ζάχαρη και με το μίξερ τα χτυπάτε πολύ καλά για τέσσερα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε στο μίγμα,συνεχίζοντας το χτύπημα, το γάλα και μετά το σπορέλαιο. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε ξανά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί .
Στο έτοιμο πυρέξ, ρίχνετε την πίτα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά, για να κάνει μια ελαφριά κρούστα.

Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, προσθέτετε τη ζάχαρη, τα υπόλοιπα 50 ml σπορέλαιο,το άμυλο αραβοσίτου, 2 κουταλιές της σούπας κακάο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε το μίγμα για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτετε την κουβερτούρα, ανακατεύετε να λιώσει και μόλις πάρει μια βράση κατεβάζετε από την φωτιά.
Μόλις βγάλετε το πυρέξ από το φούρνο, κόβετε την πίτα σε κομμάτια, τρυπάτε καλά όλη την επιφάνεια της πίτας με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνετε την κουβερτούρα. Αφήνετε για δυο ώρες να σταθεροποιηθεί. Μπορείτε να διακοσμήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Σερβίρετε τέλεια με παγωτό βανίλια.

Δείτε άλλες Σοκολατόπιτες: Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella | Η πιο ρευστή Τούρτα Σοκολάτας

Δοκιμάστε την!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι κατσαρόλας με ρεβίθια και μέλι…
Επόμενο άρθροΤο Μπισκότο Βουτύρου που μας αρέσει στον καφέ