Μπασμπούσα με κρέμα

Η μπασμπούσα είναι ένα παραδοσιακό γλυκο της Μέσης Ανατολής που προέρχεται από την Αίγυπτο!

Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 με 4 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
100 γρ λιωμένο βούτυρο + 1/4 φλιτζάνι λάδι
3 αυγά
1 Βανίλια
Για την κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα
170 γρ κρέμα γάλακτος
3 με 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
βανίλια
για το σιρόπι
1 & 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
λίγο χυμό λεμονιού
Αν σας αρέσει προσθέστε λίγο ροδόνερο
για γαρνίρισμα
Φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε απλό σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά της κρέμας ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, μετά προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ενα ομοιόμορφο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τη μισή ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε την κρέμα σαν δεύτερη στρώση και την απλώνουμε και στη συνέχεια το άλλο μισό μείγμα της μπασμπούσας .Ι σιώνουμε με ενα κουτάλι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε απο τον φούρνο κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε με ενα κουτάλι το σιρόπι πάνω στο γλυκό μας,και γαρνίρουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγήνης η ινδοκάρυδο . Αν δεν μας αρέσει η γέμιση με κρέμα, μπορούμε να την παραλείψουμε.
Καλή Απόλαυση
Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς “Fantasy” 🧡
Επόμενο άρθροΕίστε έτοιμοι να φτιάξετε το κέικ Babà