Η Φάβα

Υλικά

500 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι
αλάτι
Για το γαρνίρισμα
λάδι
λεμόνι
κρεμμύδι ψιλοκομμένο κάπαρη
δάφνη

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τη φάβα δυο-τρεις φορές.
Την βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό για να την καλύψει καλά και μέχρι να πάρει βράση πρέπει να προσέχουμε πολύ γιατί αφρίζει και φουσκώνει. Την ξαφρίζουμε προσθέτουμε το αλάτι και το κρεμμύδι, αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ένα φυλλαράκι δάφνη.

Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για μία ώρα περίπου μέχρι να χυλώσει αν χρειαστεί μπορεί να συμπληρώσουμε κι άλλο νερό.
Μετά τη βάζουμε στο multi και την αλέθουμε ώστε να γίνει κρέμα μαζί με το κρεμμύδι.
Την σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι ελιές κι ό,τι άλλο εμείς προτιμούμε.

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕίναι η πιο αφράτη Πατατόπιτα
Επόμενο άρθροΤούρτα με Κρέμα Καραμέλας