Πορτοκαλόπιτα του Χωριού

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για την Πορτοκαλόπιτα
450 γρ Φύλλα Κρούστας ξερά
4 Αυγά
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
280 γρ Ηλιέλαιο
240 γρ χυμό Πορτοκάλι
245 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 5%
Ξύσμα απο 2 Πορτοκάλια
1 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
2 βανίλιες
160 γρ Μαρμελάδα Πορτοκάλι με κομμάτια
4 κουτ γλυκού Μπεικιν παουντερ
Λίγο αλάτι

Για το Σιρόπι
480 γρ Νερό
480 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
480 γρ Μέλι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πορτοκαλόπιτα έχοντας βγάλει τα φύλλα κρούστας από την προηγούμενη μέρα ώστε να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως
Αφού έχουν στεγνώσει τελείως τα φύλλα κρούστας σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη τα χτυπάμε λιγάκι με το σύρμα να αφρατέψουν στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το χυμό πορτοκάλι και τα χτυπάμε να ενσωματωθούν

Αφού έχουν ενσωματωθεί προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα τις βανίλιες την κανέλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλο
Τελειώνοντας προσθέτουμε το μυστικό υλικό της συνταγής το οποίο είναι μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια πορτοκαλιού που θα δώσει ωραιότερη γεύση και άρωμα στην πορτοκαλόπιτα μας

Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά Σε τρεις δόσεις τα κομμένα ξερά φύλλα κρούστας τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι
να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Προσθέτουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι με διαστάσεις 35 X 25 δεν το ψήνουμε απευθείας το αφήνουμε λιγάκι να νοτίσουν
τα φύλλα και έπειτα το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά

Πριν ξεκινήσουμε την πορτοκαλόπιτα έχουμε φτιάξει το σιρόπι διότι θέλουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνοντας όλα τα
υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Ετοιμη ψημένη πορτοκαλόπιτα μας με υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα της σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι ζεστή με το κρύο σιρόπι την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να τραβήξει όλο το σιρόπι

Προσοχή στο σιρόπι επειδή περιέχει αρκετή ποσότητα μελιού να επιλέξετε ένα ωραίο και αρωματικό μέλι που σας αρέσει
Κόβουμε την πορτοκαλόπιτα σε κομμάτια πριν τη σιροπιάσουμε η και μετά όπως επιθυμείτε και σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦιλέτα Βακαλάου στο Φούρνο με πατάτες
Επόμενο άρθροΠασχαλινό κέικ με σταφίδες και λουκούμι