Χαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός
Αχ, ο Χαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός! Μόνο η ονομασία του ξυπνάει μνήμες από παιδικά χρόνια, ζεστές κουζίνες και γιορτινά τραπέζια. Ας βουτήξουμε, όμως, στα άδυτα αυτού του γλυκού θησαυρού:
Υφή: Αέρινη, αφράτη, σαν χιόνι που λιώνει στο στόμα. Κάθε μπουκιά αγκαλιάζει τον ουρανίσκο, αφήνοντας μια αίσθηση απαλότητας και ζεστασιάς.
Παράδοση: Ο Χαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός φέρει μαζί του την βαρύτητα της ιστορίας. Η συνταγή του χρονολογείται από τα μοναστήρια της Κρήτης, όπου οι μοναχοί δημιούργησαν αυτό το μοναδικό γλυκό με αγάπη και μεράκι.
Συνοψίζοντας: Ο Χαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός δεν είναι απλά ένα γλυκό. Είναι μια εμπειρία, ένα ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας. Είναι μια γλυκιά μνήμη, μια ζεστή αγκαλιά, μια γευστική πανδαισία.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το μοναδικό γλυκό!
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια νερού χονδρό σιμιγδάλι
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό χλιαρό
2 ποτήρια χυμό
από φρέσκο πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
καρυδόψιχα