Αχ, ο Χαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός! Μόνο η ονομασία του ξυπνάει μνήμες από παιδικά χρόνια, ζεστές κουζίνες και γιορτινά τραπέζια. Ας βουτήξουμε, όμως, στα άδυτα αυτού του γλυκού θησαυρού:

Υλικά

2 ποτήρια νερού χονδρό σιμιγδάλι
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό χλιαρό
2 ποτήρια χυμό
από φρέσκο πορτοκάλι
για διακόσμηση
καρυδόψιχα

Εκτέλεση

 
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρή γορα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Σημείωση: Στην αρχή το σιμιγδάλι σκουραίνει και μετά θα γίνει ξανθό.
• Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και στο τέλος βάζουμε και το χυμό πορτοκαλιού.
• Πολύ προσεκτικά το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι όλο μαζί και ανακατεύουμε συνεχώς
Σημείωση: Θέλει προσοχή για να μην «καούμε».
• Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το στρώνουμε στο ταψί μας.
• Αφήνούμε να κρυώσει και με ένα καλαμάκι ξύλινο και καρυδόψιχα δημιουργούμε τ
σχήμα του σταυρού ή το έμβλημα της μονής.
• Σερβίρουμε τον χαλβά μας αν θέλουμε και με γλυκό κυδώνι ή όποιο άλλο γλυκό το
κουταλιού έχουμε.