Πάστα με κρέμα λεμονιού 🍋

Υλικά

150 γρ αλεύρι
150 γρ ζαχαρη
100 ml λάδι
7 ασπράδια αυγών (275 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
1 κσ εκχυλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

Κρέμα:

500 ml γάλα
80 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο με 82% λιπαρά
1 εσάνς βανίλιας
ξυσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Για το φυλλα παντεσπανι
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, χγτυπάμε μέχρι να μην είναι πλέον αισθητή η ζάχαρη, μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κάνουμε 3 ή 4 ταψιά ανάλογα το μέγεθος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μιση ωρα, ελεγχουμε με μια οδντογλυφίδα εάν ειναι ετοιμο

Για την κρεμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι με λίγο αλάτι και τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά, όταν πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά. Γεμίζουμε τα φύλλα παντεσπανι ενδιαμεσα και κρατάμε και κρέμα για το πάνω φύλλο και πασπαλίζουμε με καρύδα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες στο φούρνο!
Επόμενο άρθροΚίτρινο τυρί πανέ με φύλλο κρούστας