Γαλακτομπούρεκο Ρολάκια

Χωρίς αμφιβολία, τα Γαλακτομπούρεκο Ρολάκια αποτελούν ένα αριστούργημα Η τραγανή κρούστα που αγκαλιάζει την αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού, σε συνδυασμό με το μεθυστικό σιρόπι, δημιουργούν μια απολαυστική εμπειρία που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά

500 γρ φύλλο κρούστας για Πίτες
250 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Για το Σιρόπι
700 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ νερό
50 γρ γλυκόζη
2 φλούδες Λεμονιού
1 κουτ σούπας χυμό λεμονιού

Για την Κρέμα
700 γρ Γάλα
300 γρ κρέμα γάλακτος
175 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
360 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
3 κουτ σούπας Βούτυρο
3 βανίλιες
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι γιατί θέλουμε να είναι κρύο.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ζάχαρη νερό γλυκόζη φλούδες λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι την ζάχαρη το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια τα βάζουμε τα τελευταία σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε μαρέγκα.
Στο άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα να σπάσουν οι κρόκοι και τα ενώνουμε όλα μαζί με προσοχή μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα
Ριχνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλαν και σε χαμηλή φωτιά ανακατευουμε όλα μαζι ρίχνοντας και το βούτυρο. Ανακατεύουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να σφίξει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την εστία και μεταφέρουμε σε μπολ να κρυώσει λιγάκι.
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το χωρίζουμε στα δύο εγώ χρησιμοποίησα φύλλο κρούστας για πίτες όχι χωριάτικο.

Παίρνουμε δύο φύλλα τα βουτυρώνουμε και τα δύο τα ενώνουμε Και βάζουμε περίπου 1,5 κουταλια της σουπας για το διπλωνουμε με τον τρόπο που φαίνεται στο video
Bουτυρώνουμε tο ταψί και τοποθετούμε τα ρολάκια μας το ένα διπλα στο άλλο συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα με τον ίδιο τρόπο

Mε το βούτυρο μου έχει μείνει βουτυρώνουμε την επιφάνεια σε όλα τα ρολάκια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα για περίπου μία ώρα και 30 λεπτά για να ροδίσουν τα φύλλα για να γίνουν τραγανά
Βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
 Το ωραιότερο γαλακτομπούρεκο σε ρολάκια τραγανά πεντανόστιμα με αφράτη κρέμα που απλά θα σας μαγέψουν

 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαστιχωτό Τσουρέκι
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο από τα Χωριά της Ροδόπης