Στριφτά μαλακά τυροκούλουρα

Υλικά

Ζύμη

500-550 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
15 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 ml χλιαρού νερού
200 ml χλιαρού γάλα
50 ml λαδιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση

200 γραμμάρια τυρί φέτα
1 ασπράδι

για να αλείψετε τη ζύμη
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

για επάλειψη
-1 κρόκος
-1 κουταλιά της σούπας γάλα
Σουσάμι και μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το λάδι το μισό αλεύρι το αλάτι και ανακατεύουμε.


Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.


Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Λιώνουμε τη φέτα μ ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη την χαράζουμε σε 6 μέρη και την αλείφουμε με το βούτυρο μόνο στο κέντρο.


Διπλώνουμε ένα κομμάτι της ζύμης προς το κέντρο και το αλείφουμε με βούτυρο. Από πάνω διπλώνουμε το επόμενο κομμάτι ζύμης.
Το αλείφουμε και αυτό με βούτυρο και διπλώνουμε από πάνω το επόμενο κομμάτι ζύμης.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να έρθουν όλα τα κομμάτια στο κέντρο και να σχηματιστεί μια μπάλα.


Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια της και την ανοίγουμε με τον πλάστη με πάχος μισό δάχτυλο.
Απλώνουμε τη φέτα στη μέση της ζύμης κλείνουμε τα πλαινά και την διπλώνουμε ώστε να έχουμε το σχήμα μίας φρατζόλας.

Αλευρώνουμε πάλι την επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη κατά μήκος.

Την κόβουμε στα 2 και στη συνέχεια κόβουμε μακρόστενα κομμάτια πάχους 2 εκ.
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι το στριφογυρίζουμε και το τοποθετούμε στο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.


Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά.
Έπειτα τα αλείφουμε με τ αυγό τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι

 

και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C βαθμούς για 20 λεπτά.
Γίνονται τόσο αφράτα και νόστιμα που σίγουρα θα τα ξαναφτιάξετε!!!!!!!!
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες ρυζιού…
Επόμενο άρθροΤσουρεκάκια με ζαχαρούχο γαλα