Σιροπιαστή Λουκουμόπιτα

Υλικά

7 κομμάτια φύλλα πίτας ή μισή συσκευασία
2 κουτιά λουκούμι
2 αυγα
100 γραμμάρια ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
50 ml λάδι
400 ml νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη
3 κομμάτια βανίλια

Εκτέλεση

1 Το πρώτο βήμα στη συνταγή της λουκουμόπιτας είναι η προετοιμασία του σιροπιού.
Για να απολαύσετε μια πραγματικά νόστιμη σιροπιόπιτα με λουκούμι και κουρκούτι για κέικ, πρέπει να φτιάξετε ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ή μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Όταν αρχίσει να βράζει, μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

2 Το δεύτερο βήμα στη συνταγή μας για λουκούμι πίτα και γέμιση είναι να κόψουμε το λουκούμι σε φέτες. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια.

3 Συνεχίζουμε με το επόμενο βήμα της λουκουμόπιτας μας με έτοιμα φύλλα.
Δηλαδή την προετοιμασία της γέμισης.
Για να το κάνετε αυτό, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα καλά.
Σε αυτά προστίθενται ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και αλεύρι και φτιαχνετε ένα πηχτό χυλό

4 Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι.
Παιρνουμε με μια κουτάλα γεμιση και την απλώνουμε σε όλο το φύλλο σχεδόν το καλύπτουμε. Στην ακρη της κοντης πλευράς απλώνουμε το λουκούμι και το τυλίγουμε σε ρολό.
Τακτοποιούμε στο ταψί ξεκινώντας απο την εξωτερικη πλευρα.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ταψί του φούρνου και η πίτα να μην τυλιχτεί, αλλά όρθια.

5 Αλείφουμε την πίτα με λάδι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
Η ψημένη λουκουμοπίτα σιροπιάζεται με παγωμένο σιρόπι.
Όταν κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

 

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή Κολοκυθόπιτα
Επόμενο άρθροΛεπτές μπριζόλες λαιμού με σάλτσα κρεμμυδιού μπύρας!