Κέικ με βραστό σιτάρι αμυγδαλωτό και μαύρη σοκολάτα.

Το έφτιαξα αυτό το κέικ γιατί μου είχε μείνει λίγο μαγειρεμένο σιτάρι από το Πάσχα.
Ένα πεντανόστιμο και απλό επιδόρπιο για προετοιμασία που απαιτεί λίγο χρόνο,
ένα απαλό, υγρό και μυρωδάτο κέικ εμπλουτισμένο με μαύρη σοκολάτα, μπισκότα αμυγδαλοτα και ζαχαρωμένο πορτοκάλι. Το μαγειρεμένο σιτάρι δίνει στο κέικ μια πολύ
ιδιαίτερη συνοχή, οπότε προσπαθήστε να το φτιάξετε κι εσείς.

Συστατικά:

250 γρ μαγειρεμένο σιτάρι
50 ml γάλα
60 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
140 γρ ζάχαρη
3 αυγά
100 γρ μπισκότα αμυγδάλου ή αμυγδαλωτα
30 γραμμάρια ζαχαρωμένο πορτοκάλι
1 φακελάκι βανιλίνη
70 γρ αλεύρι 00
10 γρ μαγιά
130 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μπλεντερ τα αμυγδαλωτα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βανιλίνη και το μαγειρεμένο σιτάρι ανακατεμένο με το γάλα (εγώ ανακατεύω το σιτάρι), προσθέτουμε και τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης το ζαχαρωμένο πορτοκάλι, το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν
πάουντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

Σε αυτό το σημείο, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 20 × 20 ή 22 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα, ισιώνουμε καλά και ψήνουμε στους 170/180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, το κόβουμε σε κύβους και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Katia la curiosita’ in cucina

Προηγούμενο άρθροΜαραθόπιτες στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΑρνάκι στο Φούρνο με Πατάτες