Πασχαλινό κέικ με σοκολάτα

Υλικά

* Θα χρειαστούνε 300 γρ ζύμη κέικ

Ζύμη για κεικ

* 250 γραµ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.).
* 350 γραµ. ζάχαρη (ψιλή κρυσταλλική).
* 4 μεγάλα αυγά (σε θερμ. δωμ.).
* 250 γραµ. γάλα (σε θερμ. δωμ.).
* 1 κ.γλ. βανίλια υγρή.
* 500 γραµ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του).
* 2 πρέζες αλάτι

Γέμιση:
* 150 γρ μαύρο κακάο
* 150 γρ ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε κι άλλη αν προτιμάτε πιο γλυκιά)
* 30 γρ κορν φαλουερ
* 8 κρόκοι
* άρωμα βανίλιας
* 30 ml γάλα (ανάλογα με τον τύπο κακάο που χρησιμοποιείται, μπορεί να προστεθεί λίγο ακόμα)
* 200 γρ βούτυρο
* 3 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) παχύρρευστη κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία :

Για τη βάση χρησιμοποιήστε ζύμη για κέικ, την οποία ετοιμάζετε σύμφωνα με την αγαπημένη σας συνταγή.
Για την πασχαλινή γέμιση ανακατεύονται οι κρόκοι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέστε το κακάο, το γάλα και το κορν φλαουρ, ανακατέψτε καλά. Αφού ομογενοποιηθούν όλα, βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά (ή σε μπεν μαρι, είναι πιο ασφαλές να μην καεί) και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Σε αποσπώμενο ταψί (διαμέτρου 26 εκ.) στρωμένο με χαρτί ψησίματος απλώνουμε τη ζύμη του κέικ, σηκώνοντας λίγο στα τοιχώματα της φόρμας, σχηματίζοντας ένα περίγραμμα. Ρίχνουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει η γέμιση.
Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα, αφαιρούμε τον αποσπώμενο δακτύλιο και τοποθετούμε σε πιατέλα.
Το Πάσχα με σοκολάτα στολίζεται κατά προτίμηση, επέλεξα μερικά σπιτικά  Raffaello.
Δεν είναι απολύτως απαραίτητο να το διακοσμήσετε, μπορεί να μείνει ως έχει.

Για την Ζύμη για κεικ

Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο για 1 λεπτό να αφρατέψει και να κρεμώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε το μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 -4 λεπτά μέχρι σχεδόν να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα μαζί με το βούτυρο. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα του βούτυρου με τη ζάχαρη. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό χτυπάμε με το μίξερ ώστε να το πίνει το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
Ρίχνουμε στο μείγμα λίγες κουταλιές από το αλεύρι ώστε να δέσει το κέικ γιατί σε αυτή τη φάση το μείγμα δείχνει να έχει κόψει.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο πιο χαμηλό και εναλλάξ προσθέτουμε γάλα και αλεύρι.
Ξεκινάμε πάντα με αλεύρι και τελειώνουμε πάντα με αλεύρι.
Σκάβουμε τον κάδο του μίξερ με μαλακή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιούνται σωστά τα υλικά από κάτω έως πάνω.
Συνήθως βούτυρο με ζάχαρη μένουν κολλημένα στα τοιχώματα του κάδου.

Η Συνταγή είναι της Miha Simiuc

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό Ψυγείου αφρός στο στόμα…που θα σας το ζητούν πάντα
Επόμενο άρθροΜπιφτεκάκια Λαχανικών: Μια Νόστιμη Επιλογή για Όσους Θέλουν να Μειώσουν το Κρέας