Κέικ με γεύση μήλο, βούτυρο, κανέλα και αρωματικό κρουασάν

Αν σας αρέσουν τα Κέικ με γεύση μήλο και θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό από τα παραδοσιακά κέικ, τότε αυτή είναι η συνταγή για εσάς και είναι τόσο εύκολο να το φτιάξετε σαν παιχνίδι.

Υλικά:

περίπου 12-13 μίνι κρουασάν με κρέμα,
125 γρ βούτυρο,
4 μήλα μεσαίου μεγέθους,
5 αυγά,
500 ml φρέσκο γάλα,
1 κουταλιά της σούπας κανέλα,
1 βανίλια,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Εκτέλεση:

Αλείφουμε τον πάτο και τις πλευρές μιας φόρμας για κέικ με το βούτυρο (περίπου το 1/3 της συσκευασίας) στρώνουμε σφιχτά τα κρουασάν στη φόρμα
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες τα απλώνουμε πάνω από τα κρουασάν. Πασπαλίστε με κανέλα και 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίξτε μια λεπτή ροή πάνω από τα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα μήλα (περίπου 15-20 λεπτά)
Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε ένα μείγμα από τα χτυπημένα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα και σκεπάζουμε το κεικ με αυτό
το μείγμα.
Επιστρέφουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες.

Αν θέλετε, πριν το σερβίρετε, μπορείτε να αναποδογυρίσετε τη φόρμα σε κατάλληλο πιάτο.
Κέικ με γεύση μήλο, βούτυρο, κανέλα και αρωματικό κρουασάν υπέροχος συνδυασμός.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: www.vkusnosbeni.com

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με κρεμώδες σάλτσα σκόρδου και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΣταρένιο Ψωμί