Υλικά

120 γρ ελαιόλαδο
14 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
½ κ.γ γαρύφαλλο
220 γρ καρύδια καλής ποιότητας (αλεσμένα σε σκόνη και κάποια χονδροσπασμένα)
400 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
20 γρ baking powder
2 γρ αλάτι
Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα)- μόνο το πορτοκαλί μέρος
200 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
170 γρ χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι

Οδηγίες

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα
2 Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με πιρούνι. Θα είναι αρκετά σφικτή η ζύμη, έτσι τη θέλουμε
3 Βάλουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ χρησιμοποίησα χάρτινο ταψί μιας χρήσης ώστε να μπορέσω να τη μεταφέρω εύκολα.
4 Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 35-40 λεπτά. Τρυπήστε στο κέντρο με ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο
5 Διακοσμούμε με μέλι (όσο περισσότερο τόσο πιο πολύ θα μοιάζει με μελομακάρονο, χονδροσπασμένα καρύδια και κανέλα)

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜΠΑΜΠΩ – ΜΠΟΥΜΠΑΡΙ Φοβερό έδεσμα της Θράκης!
Επόμενο άρθροΠίτα σαν το “Βαμβάκι”