Κέικ με κρέμα και μπισκότο

Υλικά για το κέικ:

500 γρ μπισκότα
200 ml ζεστό γάλα
250 γραμμάρια κρεμα γάλακτος
σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη για γεύση

για την κρέμα:
120 γρ κρόκους αυγών (6)
60 γραμμάρια κορν φλαουερ
1 φακελάκι βανιλίνη
200 γρ ζάχαρη
800 ml γάλα

Διαδικασία για το κέικ:

Ας ξεκινήσουμε ετοιμάζοντας την κρέμα που θα πρέπει να κρυώσει και να σφίξει.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε σταδιακά το κορν φλαουερ, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Ζεσταίνετε το γάλα όπου θα προσθέσετε τη βανιλίνη, τώρα προσθέστε το μείγμα των αυγών σιγά σιγά και συνεχίστε το ανακάτεμα, για 5 λεπτά, ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να πάρετε ένα κρεμώδες
μείγμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη εφαπτομενη στην επιφανεια της κρεμας.
Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 25 x 15 και αρχίζουμε να συνθέτουμε το κέικ, βουτάμε τα μπισκότα σε χλιαρό γάλα και τα τοποθετούμε στο ταψί, χωρίς να αφήνουμε κενά.
Παίρνουμε την κρέμα και περιχύνουμε με μια πρώτη στρώση τα μπισκότα. Προσπαθήστε να υπολογίσετε τρία επίπεδα. Ισοπεδώνουμε καλά την κρέμα με μια σπάτουλα και μετά πασπαλίζουμε από πάνω το πικρό κακάο. Συνεχίζουμε για τρεις στρώσεις κέικ.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη (περίπου 15 γρ. αν δεν έχει ήδη γλυκάνει) και χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή υφή.
Απλώνετε την σαντιγι στην τελευταία στρώση που θα φτιάξετε μόνο από μπισκότα, πάντα ελαφρά εμποτισμένα με γάλα, πασπαλίζετε ξανά με λίγο κακάο.
Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το φέρετε στο τραπέζι.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑγαπημένος χαλβάς Φαρσάλων…και νηστίσιμος και νόστιμος
Επόμενο άρθροEύκολο και γρήγορο ραβανί με σιμιγδάλι και ένα μυστικό υλικό