Πάστα ταψιού σοκολάτας

Μια πανδαισία σοκολάτας σε κάθε μπουκιά!

Αυτή η πάστα ταψιού σοκολάτας είναι όνειρο για τους λάτρεις της σοκολάτας. Το παντεσπάνι είναι αφράτο και υγρό, γεμάτο με πλούσια γεύση κακάο. Η κρέμα σοκολάτας είναι βελούδινη και ακαταμάχητη, ενώ η γκανάζ προσθέτει μια πινελιά πολυτέλειας.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η υφή: Το παντεσπάνι είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα, ενώ η κρέμα σοκολάτας είναι απαλή και βελούδινη.
  • Η γεύση: Η σοκολάτα είναι η πρωταγωνίστρια σε αυτό το γλυκό, με πλούσια γεύση που δεν είναι υπερβολικά γλυκιά.

  • Η ευκολία: Η πάστα ταψιού σοκολάτας είναι εύκολη στην παρασκευή, ακόμα και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα ή σιρόπι, για να κάνετε το γλυκό ακόμα πιο νόστιμο.

Συνολικά, η πάστα ταψιού σοκολάτας είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα πάρτι γενεθλίων.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

5 κουταλιές της σούπας κακάο
3 φλιτζανια αλεύρι
1 & 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
χυμό από ένα πορτοκάλι (ή λίγο παραπάνω νερό αν δεν θέλουμε χυμό)

Σιρόπι
2 κούπες νερό
2κούπες ζάχαρη
1/2 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ

Κρέμα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
5 κ.σ αχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο

Γκανάζ

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

για το παντεσπανι
Χτυπάμε στο χέρι χωρίς μίξερ το νερό, λάδι,ζάχαρη, ξύδι ανακατεύουμε καλά να λιώσει ζάχαρη
Κοσκινίζουμε από πάνω όλα τα στερεά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας χυλός
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ πολύ καλά τη ρίχνουμε μέσα κακάο το λεγόμενο αλεύρωμα αλλά με κακάο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-22 λεπτά στην τελευταία σχάρα.
Ελέγχουμε εάν είναι ψημένο μπήγοντας την λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Εάν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο
το παντεσπάνι.

Οσο να ψηθεί το παντεσπανι ετοιμαζουμε το σιρόπι

για τις κρέμες
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με την άχνη βάζουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε πολύ καλά.
Χωρίζουμε στα δύο και βάζουμε το κακάο στο μισό και το χτυπάμε πολύ καλά

Σιροπιάζουμε το παντεσπανι (και τα 2 ζεστά) τοποθετούμε τις κρέμες πάνω από το παντεσπάνι και το τοποθετούμε στο ψυγείο

Ετοιμάζουμε την γκανάζ
Ζεστένουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι ένα ενσωματωθεί πολύ καλά
Τέλος ρίχνουνε το βούτυρο ανκατέβουμε και την περιχύνουμε πάνω στο γλυκό
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει

H Συνταγή είναι της Maria Xatziioannidou

Προηγούμενο άρθροΝτόνατς: Αφράτα, γευστικά, ζουμερά!
Επόμενο άρθροΚλασικό κέικ καραμελέ με μια μοντέρνα πινελιά