Κέικ με Κρέμα-Σοκολάτα

Το κέικ ετοιμάζεται γρήγορα, χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, πολύ τρυφερό και νόστιμο.
Όλοι όσοι το φτιαξουν θα το απολαύσουν και για δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Υλικά:

Βάση: σε φόρμα 25×25 εκ.

4 τεμ. αυγά
50 γρ. ερυθριτόλη ή στεβια ή ζαχαρη
βανιλλίνη
65 γρ. αλεύρι καρύδας
10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Κρέμα σοκολάτας:
35 γρ. κακάο
30 γρ. ερυθριτόλη ή στεβια ή ζαχαρη
70 γρ. νερό
6 γρ. ζελατίνη + 36 γρ. νερό
65 γρ. 30% κρέμα γάλακτος

Επικάλυψη ΦΡΑΟΥΛΑ:
220 γραμμάρια φράουλες (ή μούρα σύμφωνα με το γούστο σας)
15 γρ. ερυθριτόλη ή στεβια ή ζαχαρη

Κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ ερυθριτόλη ή στεβια ή ζαχαρη
βανιλλίνη

Εκτέλεση

🍋 Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε βανιλίνη, αλεύρι καρύδας, μπέικιν πάουντερ, ερυθριτόλη ή στεβια.
Αδειάζουμε τη ζύμη ταψάκι στραμένο χαρτί ψησίματος. Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων 800 W για 6 λεπτά (μπορείτε να το βάλετε και στο φούρνο για 180*С 35-40 λεπτά) ελέγξτε μέχρι να βγει στεγνη η οδοντογλυφίδα Τοποθετήστε το κέικ-βαση στη σχάρα να κρυώσει

🍋Ετοιμάζουμε μια στρώση από μούρα ή φράουλα
(έχω παγώσει) ρίξτε μέσα κατσαρόλα και προσθέστε ερυθριτόλη. Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε για περίπου 3-5 λεπτά. ώστε τα μούρα ή οι φραουλες να γίνουν μαλακες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε εντελώς

🍋Ετοιμάζουμε μια στρώση κρέμα σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε νερό με σκόνη ερυθριτόλης ή στεβια, ρίχνουμε κακάο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σε άλλο κατσαρολακι μέσα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση προ-εμποτισμένη ζελατίνη και διαλύστε τη.
Ρίχνουμε την κρέμα στο κακάο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, χτυπάμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη σε επαφή με την κρεμα και αφήνουμε να κρυώσει (σε θερμοκρασια δωματιου).

🍋Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη βανιλίνη και σκόνη ερυθριτόλης ή στεβια να ομογενοποιηθούν.

Στραγγίζουμε τις κρυωμένες φράουλες Θα χρησιμοποιήσουμε τον χυμό για εμποτισμός κέικ
Αλέστε με ένα μπλέντερ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα πιρούνι).

🍋Κόβουμε την κρύα Βάση σε δύο κέικ και συναρμολογήστε το κέικ.
Το πρώτο κέικ μουλιάζεται ελαφρά χυμό φράουλας και αλείφουμε με τυρι κρέμα. Στρώνουμε όλες τις ψιλοκομμένες φράουλες,
ισιώνουμε. Ρίξτε από πανω την σοκολάτας και βάλτε κατάψυξη για 5-7 λεπτά.
Αλλειφουμε το δεύτερο κέικ με τυρι κρέμα και βάζετε τη αλλειμενη πλευρά στη σοκολάτα.
Μουλιάζουμε τον υπόλοιπο χυμό φράουλας πάνω από το κέικ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη τυρι κρέμα. (Λίγο περισσότερο από τη μισή κρέμα πρέπει να μείνει από πάνω)

🍋Διακοσμήστε το κέικ με τρίμματα καρύδας-σοκολάτας και φραουλες.
Είναι καλύτερα να συναρμολογήσετε το κέικ σε αποσπώμενη μορφή φορμα (τσερκι).
Μπορείτε να το δοκιμάσετε αμέσως, αλλά καλύτερα να το κρατήσετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!
ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΑΣ 🙏🙏🙏💙💛

Світлана Юрченко

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια, πιπεριες, μανιταρια, τυριά κ μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΑσουρέ με καρύδια σταφίδες και κανέλα…υπέροχα αρώματα και τέλεια γεύση