Κουραμπιέδες Αμυγδάλου

Αυτή η κλασική συνταγή είναι αγαπημένη για την οικογένεια, φτιάχνεται με έναν απλό τύπο ζύμης αναμεμιγμένο με καβουρδισμένο αμύγδαλο και στη συνέχεια τυλίγεται σε ζάχαρη άχνη για εορταστικό (και γλυκό) φινίρισμα. Είναι εύκολο να φτιαχτούν και ακόμη πιο εύκολο να φαγωθούν!

Συστατικά:

για όλες τις χρήσεις αλεύρι 2 φλιτζάνια + 2 κουταλιές της σούπας
καβουρδισμένο θρυμματισμένο αμύγδαλο 1 φλιτζάνι
200 g βούτυρο
ζάχαρη άχνη 4 κουταλιές της σούπας
βανίλια 1 κουταλιά της σούπας
Μπεικιν παουντερ 1 κουταλιά της σούπας
1 αυγό
αλάτι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ζάχαρη άχνη , βανίλια, αλάτι, αμύγδαλο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και με μία ξύλινη κουτάλα το λιώνουμε
μέσα στο μείγμα αλευριού και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χερι να ενσωματωθει καλά .
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μεχρι να πάρουμε μια μπισκοτένια ζύμη.

Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη με ένα πλάστη σε οβάλ σχήμα και με ένα ποτήρι κόβουμε τα μισοφέγγαρα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 +- λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζαχαρη άχνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν

 

Είναι Υπέροχοι

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Μαρμελάδα Νεκταρίνι!!!
Επόμενο άρθροΚολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί και σταφίδες