Κέικ με κρέμα στιγμιαίου καφέ

Σήμερα έρχομαι κοντά σας με μια απλή και γρήγορη στην προετοιμασία συνταγή.
Δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ για να το γευτείτε. Μπορείτε να το κάνετε και χωρίς κρέμα, απλά πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά σε ταψί 20×35 εκ

Αυγά – 3, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 230 g, ζάχαρη άχνη – 10 g
Λάδι – 120 ml
Κεφίρ – 200 g (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό γιαούρτι)
Στιγμιαίος καφές – 15 g
Αλεύρι – 250 g
Μπέικιν πάουντερ – 12 g

Για την κρέμα:
Αυγό – 1
κορν φλαουερ – 30 g
Ζάχαρη – 90 g, ζάχαρη άχνη – 10 g
Στιγμιαίος καφές – 5 g
Ξινή κρέμα – 300 g
Βούτυρο – 120 g

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Τα συστατικά πρέπει κατά προτίμηση να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε τον καφέ στο κεφίρ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στα αυγά και αρχίστε να χτυπάτε.
Προσθέστε ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε λάδι και μείγμα κεφίρ-καφέ ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο
με το μπέικιν πάουντερ σε δόσεις. Η προκύπτουσα μάζα ρίχνετε σε ένα φύλλο ψησίματος στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180 °C, περίπου. 30-35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Προσθέστε κορν φλαουερ σε ένα αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εδώ προσθέτουμε ζάχαρη, καφέ, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε στη φωτιά και το ανακατευουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αμέσως το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η τελική κρέμα μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως στο κέικ. Μπορείτε να διακοσμήσετε με τριμμένη σοκολάτα.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροEύκολο και γρήγορο ραβανί με σιμιγδάλι και ένα μυστικό υλικό
Επόμενο άρθροΧοιρινό συκώτι εξοχικού τύπου