Μπικοτογλυκό με καραμελωμένο ζαχαρούχο και σοκολάτα⠀

Χρόνος: 30 λεπτά (+ 2 ώρες ψυγείο)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Συστατικά

-2 πακέτα μπισκότα με γεύση σοκολάτα (350 g)
-1 φλιτζάνι (τσάι) παρασκευασμένου έτοιμου καφέ εσπρέσσο
– Τρούφα ή ξυσματα σοκολάτας γάλακτος για διακόσμηση
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο)
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
-2 φλιτζάνια (τσάι) κρεμώδες dulce de leche 
-1 κουτί κρέμα γαλακτος (200 γρ.)
-1 φλιτζάνι (τσάι) τυρί κρέμα
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Επικάλυψη
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
-150 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-20 γραμ. βούτυρο
-1 κουταλιά μέλι
-200 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Προετοιμασία

Χτυπάμε τα υλικά της κρέμας dulce de leche στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος, στρώστε την κρέμα dulce de leche και τα μπισκότα που έχουν υγρανθεί με τον καφέ.
Επαναλάβετε το ιδίο να κάνετε 3 στρώσεις με μπισκότα, τελειώνοντας με κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Για τη γκανάς σοκολάτας, βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.
Προσοχή, αν δε λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ!
Όσο είναι ζεστή είναι και ρευστή. Όταν κρυώσει σταθεροποιείται.

Απλώστε την γκαναζ σοκολάτας πάνω απο την κρέμα και διακοσμήστε με τρουφα ή ξυσματα σοκολάτας.

Dulce de leche

Τοποθετήστε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα πλαγια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να είναι τουλάχιστον 5 εκ πάνω από το δοχείο.
Βάλτε το δοχείο σε υψηλή φωτιά και αφήστε το νερό να σιγοβράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για δύο έως τρεις ώρες. Δύο ώρες θα παράγουν ελαφριά καραμέλα και τρεις ώρες θα παράγουν σκοτεινή καραμέλα.
Ελέγχετε κάθε τριάντα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού παραμένει πάνω από το δοχείο.
Προσθέστε περισσότερο βραστό νερό εάν είναι απαραίτητο.
Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να αφαιρέσετε το δοχείο από το δοχείο νερού και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα συρμάτινο ράφι για να κρυώσει.
Μην ανοίγετε το δοχείο όταν είναι ζεστό. Αφήστε το δοχείο να κρυώσει εντελώς.
Αυτό το δοχείο καραμέλας θα διατηρηθεί για έως και τρεις μήνες. Μόλις ανοίξετε το κουτί, μπορείτε να αποθηκεύσετε το dulce de leche στο ψυγείο για έως και τρεις εβδομάδες.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ βουτύρου με Μπράουνι…Σίγουρα οι φίλοι ή η παρέα σας δεν θα το ξεχάσουν.
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυροπιτάκια…δε σταμάτας στο ένα ποτέ