Κέικ με Μέλι και δαμάσκηνα

Το «Κέικ με Μέλι και δαμάσκηνα» έχει πλούσια γεύση από μπαχαρικά και μέλι με την προσθήκη δαμάσκηνων και πορτοκαλιού.

Συστατικά:

400 γραμμάρια αλεύρι
0,5 κουτ.γλ της σόδας
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 κουτ κανέλα
0,5 κουτ.γρ αλεσμένη πιπερόριζα
Μια πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
100 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια μέλι, κατά προτίμηση ελατήσιο
2 αυγα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι, 300 γραμμάρια δαμάσκηνα
200 γραμμάρια καβουρδισμένα καρύδια
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια.

Για το γλάσο:
60 γρ. σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
60 γρ. βούτυρο σε κομμάτια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά και κοσκινίζουμε!
Λιώστε το μέλι και το βούτυρο, προσθέστε τα αυγά, ρίξτε γιαουρτι, χυμό από ένα πορτοκάλι, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, ανακατέψτε, προσθέστε το ξηρό μείγμα αλευριού και μπαχαρικών.
Αδειάζουμε σε φόρμα 20×30 (πρωτα και αλειφουμε με βούτρο και πασπαλίζουμε αλεύρι) Ψήνουμε για 40 λεπτά σε θερμοκρασία 180 βαθμούς .

Για το γλάσο ανακατέψτε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε το πάνω μέρος του κέικ. Διακοσμήστε με δαμάσκηνα και ξηρούς καρπούς. Καλή όρεξη!
Το άρωμα των μπαχαρικών δεν εκφράζεται με λόγια! Περιμέναμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να κρυώσει!😊

Julia Sergienko

Προηγούμενο άρθροΡύζι με σάλτσα ντομάτας: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κάθε στιγμή
Επόμενο άρθροΜπακλαβαδάκια διπλωτά