Κέικ με μαρμελάδα

Υλικά

3 αυγά φρέσκα
1 βανιλετα
150 γρ.ζαχαρη
120 γρ.ηλιελαιο
150 γρ.γιαουρτι
250 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 κουταλιά γεμάτη μπεικιν
ξύσμα πορτοκαλιού

Γέμιση:150 -200 γρ. μαρμελάδα φράουλα 🍓 η ότι σας αρέσει

Εκτέλεση

Λοιπόν γίνεται πανεύκολα πάμε να το φτιάξουμε ριχνουμε 3 αυγά ζαχαρίτσα θα τα χτυπήσουμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν πέντε λεπτά και εκεί πέρα μέχρι να αφρατέψει θα ρίξουμε 2 καψουλάκια βανιλιας ή 1 φακελάκι βανιλέτα θα χτυπήσουμε να γίνει και μετα θα ρίξουμε το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο το οποίο είναι ελαφρύ αυτό βοηθάει και να γίνει αφράτο και μαλακό το κέικ, μετα ένα απλό γιαουρτάκι, καθε φορά που ρίχνουμε τα υλικά μέσα χτυπάω από μισό λεπτό με το μίξερ χειρός, έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και θα προσθέσω μία κουταλιά γεμάτη μπέικιν πάουντερ
Θα ρίξουμε το αλεύρι και θα χτυπήσουμε λίγο να ενσωματωθεί το αλεύρι και το baking δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χτύπημα είναι πάρα πολύ απλό, Εριξα και ξύσμα πορτοκαλιού αν θέλετε μπορείτε λεμόνι ότι θέλετε.

Εν τω μεταξύ θα πάρουμε ένα ταψάκι μικρό 20 * 20 εκ. Λάδωσα και αλευρωσα το ταψακι έριξα το μισο μειγμα κάτω και τώρα από πάνω αλειφω με μαρμελάδα εγώ εβαλα μαρμελάδα φράουλα
Λοιπόν ριχνουμε το υπόλοιπο το μείγμα από πάνω θα το ανοίξουμε
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και θα ρίξουμε πάλι από πάνω μαρμελάδα Όχι πάρα πολύ μαρμελάδα γιατί αν ειναι πάρα πολύ μαρμελάδα θα βγει η από κάτω ή από πάνω θα καει,

Θα το βάλεις να ψηθεί πάνω-κάτω 175 βαθμούς ανάλογα το φουρνο, περίπου μισή ώρα 30 λεπτά
Θα το δοκιμάσετε με το καλαμάκι.
Αφήνουμε λίγο πέντε λεπτά έξω από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυωσει και μετά θα ρίξουμε ζαχαρη αχνη.

Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοο

To βίντεο της συνταγής είναι εδώ

Εκτέλεση συνταγής απο την κα ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΗ πιο αγαπημένες μας σπιτικές πιτούλες στο τηγάνι…για πολλές βουτιές
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακοί κουραμπιέδες (Νέας Καρβάλης)