Κερασόπιτα ή Βυσινόπιτα

Υλικά

600 gr γλυκό κουταλιού κεράσι (ή βύσσινο) λίγο στραγγισμένο από το σιρόπι του
1 κουταλάκι κορν φλαουρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού Λεμόνι ξύσμα
1/2 κουτί φύλλο κρουστας για πιτα
150 γρ Τυρί κρέμα
5 κουταλιές της σούπας Λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Βάλτε τα πρώτα τέσσερα συστατικά σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα όλα καλά και βάλτε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Ανοίξτε το φύλλο και απλώστε ένα φύλλο και το βουτύρώνουμε. Τοποθετήστε ένα δεύτερο φύλλο πάνω από αυτό και βουτύρώνουμεμε. Τοποθετήστε ένα τρίτο φύλλο και στη συνέχεια γεμίστε ολόκληρη την πλευρά του μεγάλου άκρου της ζύμης με το μείγμα κερασιού. Προσθέστε κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα πάνω από τα φρούτα.


Τυλίξτε το και τοποθετήστε το σε ένα λαδωμένο αντικολητικό ταψί. Εάν δεν διαθέτετε αντικολητικό, απλώς χρησιμοποιήστε ό, τι ταψί έχετε. Ξεκινώντας από το εξωτερικό του ταψιού, φτιαξτε το σαλιγκαρι.
Τότε συνέχισε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στη συνέχεια βουτύρωνουμε ολόκληρη την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια πασπαλισα με λίγο ζάχαρη άχνη στην κορυφή.

Καλή Απόλαυση!!

 

Προηγούμενο άρθροΜικρασιάτικα Χαβούτσια // Κοκκινιστό μοσχάρι με καρότα από τη Μικρά Ασία
Επόμενο άρθροΠαγωτό με ταχίνι, χαλβά και σοκολάτα