Κέικ με μπανάνες και σοκολάτα χωρίς αυγά.

Απαραίτητα προϊόντα:

4- μεγάλες (καλά ώριμες) μπανάνες
1 κουπα ηλιέλαιο (με ό,τι φλιτζάνι μετρήσετε το λάδι μετρηστε και το αλεύρι)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 σοκολάτα
1+1/2 κ.γ. αλεύρι που φουσκωνει μονο του
2 κ.σ. κακάο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (τριμμένο)

Εκτέλεση:

Λάδι + μπανάνες + μέλι χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα (τις πολτοποιώ με ένα
πιρούνι)
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο, την κανέλα και το 1/2 της σοκολάτας
(τριμμένη), και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε σε φόρμα για κέικ (μακρόστενη), την οποία έχουμε αλείψει με βούτυρο και πασπαλισμένο με κακάο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να γίνει.(Μια οδοντογλυφίδα στο κεικ πρέπει να βγαίνει στεγνή)
Αφού ψηθεί, ρίχνουμε λιωμένη την άλλη 1/2 σοκολάτα σε μπεν μαρι με λίγο λάδι.
Διακοσμήστε κατα βούληση

Η Εκτέλεση είναι της Marta Boqdgiqan

Προηγούμενο άρθροΗ Μηλόπιτα του Πόντου
Επόμενο άρθροΨητό Χταπόδι (Video)