Κέικ με ροδάκινο με αμύγδαλα

Για την βαση

Αμύγδαλα 200 γρ καθαρισμένα
Σταφίδες 200
Λάδι καρύδας 2-3 κ.σ
Κρέμα
Ροδάκινα 3 τεμάχια
Λάδι καρύδας 7-8 κ.σ
Μέλι 3 κ.σ

Εκτέλεση

Πρώτα ετοίμασα το κεικ, άλεσα τα καθαρισμένα αμύγδαλα και τις σταφίδες, όχι πολύ ψιλά.
Τους πρόσθεσα υγρό μέλι και λιωμένο λάδι καρύδας. Ανακάτεψα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και έβαλα σε
ταψί με τοιχώματα που πέφτουν (τσερκι), το δικό μου είναι μεγάλο, 24 εκ., προτείνω 20 εκ. και το κέικ θα είναι πιο ψηλό. Πατώντας σχημάτισα μια βάση σφουγγάρι.

Ετοίμασα την κρέμα ξεφλουδίζοντας και κόβοντας τα ροδάκινα, πολτοποιώντας τα και προσθέτοντας μέλι, μπορείτε ακόμη και να την παραλείψετε αν τα ροδάκινα είναι πιο γλυκά και μετά το λιωμένο λάδι καρύδας.
Ανακάτεψα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και περιχύθηκα πάνω από την βάση.
Το έβαλα στο ψυγείο και αφού πήξει η κρέμα, το στόλισα με φέτες ροδάκινου.
Μυρωδάτο, νόστιμο και υγιεινό κέικ!

Δοκίμασέ το!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΜπαχαράτο Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο…με μία ιδιαίτερη μαρινάδα
Επόμενο άρθροΡολά πιπεριάς φούρνου…είναι ένα γευστικό, πολύχρωμο και γευστικό πιάτο