Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια,
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
12 φύλλα ζύμης βυρητού, αποψυγμένα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
ΣΙΡΟΠΙ:
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Κατευθύνσεις
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Συνδυάστε καρύδια, ζάχαρη και κανέλα.
Τοποθετήστε 1 φύλλο ζύμης σε μία λαδόκολα 30×38 εκ. και βουρτσίστε το με βούτυρο.
Τοποθετήστε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω, βουρτσίζοντας το με βούτυρο.
Κρατήστε τα υπόλοιπα φύλλα καλυμμένο με μια υγρή πετσέτα για να αποφύγετε την ξήρανσή τους.)
Πασπαλίστε με μίγμα καρυδιού ισο με το 1/4 φλιτζανιού. Πάνω στο κερωμένο χαρτί,
κυλήστε σφικτά , ξεκινώντας από μια μακριά πλευρά.

 

Κόψτε το ρολό σε 4 μικρότερους κυλίνδρους.Βάλτε τα ρολά σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 30×45-εκ.
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και 1/4 κουταλιού μείγμα καρυδιών. Ψήστε έως ότου πάρουν ένα ανοιχτό καφέ, 14-16 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε όλα τα συστατικά του σιροπιού.
Βάλτε να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε 5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά.
Ραντίστε τα ρολά κανέλας με σιρόπι και πασπαλίστε με το μείγμα καρυδιών που απόμεινε.

ΠΗΓΗ tasteofhome.com

Προηγούμενο άρθροΟ πιο εύκολος Σπιτικός Μπακλαβάς
Επόμενο άρθροΜαμαδίστικο Παστίτσιο βήμα βήμα…δεν απέτυχε ποτέ